ITALIA, SE EU:N LEMPILAPSI.

Arno Juutilainen kirjoitti tänään 21.2.2021 Hämeen Sanomissa ansiokkaasti juuri Italiasta, tarkemmin Sisilialaisesta pikkukaupungista. Mikäli meillä olisi vastaavat 160 kpl kesken jäänyttä EU-hanketta koko maassa. Meitä olisi haastettu EU tuomioistuimeen avustusvarojen väärinkäytöstä. Nyt tuo keskeneräisten määrä on 27000 asukkaan pikkukaupungissa.

Kansa, meikäläinen mukaanlukien, on ollut melkein kauhuissaan juuri Italialle suunnatusta avustuspeketista. Eikä Espanja ja Ranskakaan ole sen parempia. Puliveivaajia kaikki. Tiedetään varmuudella minne rahat menevät. Mafialle ja muillekin alan järjestöille. Ja me maksamme, meidän hallituksen myötävaikutuksella.

ONKO TODELLA HALLITUKSEMME AINUT, joka ei tiedä rahojen loppusijoitusta. No EU:tahan tämä tietämättömyys on lähtöisin. Nämä Euroopan Unionin kokouspaikat tai niiden ilmasto on merkillisen vaikuttavia. Siellä arviointi ja hoksottimet katoavat. Esitänkin kokousten siirtämistä pysyvästi Suomen maaseudulle. Tai vaihtoehtoisesti sinne Sisilian Gierran pikkukaupunkiin ja yhteen sen keskenräiseen EU hankkeseen. Istuimena kylmä betonilattia, niinkuin se keskeneräisissä pakkaa olemaan. Kukin osallistuja omin eväin. Koska eihän siellä ole tarjoilua rakennettu.

Toivottavasti seuraavissa tulevissa vaaleissa äänestetää aivan uudet ihmisen päättämään, tai jätetään protestiksi äänestämättä. Demokratiassa äänestäjillä on vastuu ja ääntä käyttämällä vastuuta otetaan ja kannetaan.

Toivottavasti äänestäjät näyttäytyvät tasokkaalle ja ovatkin tasokkaita.

Italialaiset itsekin tietävät mihin rahat menevät, mutta ovat tottuneet aiaan ja pitävät Eurooppalaisia oudon hölmöinä. Mutta ainahan siitä jotain jääpi kansallekin. Eli ottavat vastaan mitä hölmöt antavat.

Ja EU siirtyy taas kappaleen matkaa eteenpäin vaikka kurautuneena. Nämä ovat miitä Pyrhoksen voittoja. Kukaan ei niitä pitkään kestä. Ja siinä toivomme onkin. systeemi loppuu aikanaan. Ja hyvä niin. Luomme sitten kaupallisen tulliliiton, eikä muuta joutavata. Siihen Englantikin ehken voisi palata omalla rakentamallaan tulliliitolla. Niin katettaisiin iso markkina terveellä yhteistyöllä. Vailla joutavuuksia.

2 kommenttia artikkeliin “ITALIA, SE EU:N LEMPILAPSI.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Mafiassa nauretaan. Ja makeasti. Sillä rahantuloa ei voi edes estää. EU tunkee sitä vaikka väkisin, jos muuten ei saa sitä liikeelle. On tietenkin myönteistä, että joillakin on hauskaa.

  Mafia on saatujen tietojen mukaan vaikuttamassa ITALIAN hallituksen päätöksiinkin. Ja onko myös koko EU:n toimiin. Niin järetön tuo avustusmäärä 750 miljardia ja koko idea on, että on pakko haarukoida syytä siihen päätökseen miksi tuo summa on jaossa. Se ei vaikuta mitään minkään maan kehittymiseen. Koko idea sulaa kuin lumi kuumassa. Ja kaikki järkevät tietävät sen. Onko meidän hallitus ja pääministeri tietoisesti mukana. Vai juoksutettiinko Marinia tuolla lainan ja ilmaisrahan jako-osuuden muutosvaatimuksella. Annettiin tilaisuus päteä.

  Aivan järkevästi ajateltuna täytyy olla jokin taustavoima, mutta kenen välityksellä, joka ohjaa tuommoiseen hulluuteen ja vielä omien sääntöjen ja Suomenkin perustuslain vastaisesti.

  Tuolla rahalla saadaan ainakin tuhatkuusisataa (1600) keskenjäänyttä hanketta lisää pelkästään Italiassa. Kymmenkertainen määrä Gierran pikkukaupungin entiseen määrään verrattuna. Ja kannattaako tai tarvitseeko projekteja edes aloittaa. Saanto olisi ilman aloittamista suurempi. Ja kukapa niitä hankkeita Italiassa valvoisi. Kuten ei muissakaan Välimeren maissa. Iloista antajaa monet tulee muistamaan. Ja yrittävät uudelleen. Ja onnistuvat.

  Asiassa on se myönteinen puoli, että tuo 6,6 miljardia on mitätön luku meidän omiin velkoihin verrattuna.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Jos lanseeraisi uuden termin. Italio-maat. Tai voisi vieläkin lyhentää muotoon Italo-maat. Jotenkin Välimeri on se yhteinen tekijä tähän Italio-maaryhmään kuuluvilla yhteiskunnilla. Ketä nämä ovat. Ehken Kreikka. On jo pitkään sairastanut talouttaan. Tuleeko kuntoon koskaan. Ja saattaa olla ryhmän pysyvä jäsen. Espanja on ehken itseoikeutettu jäsen. Vieressä Portugalin kyyhöttää kuin salaa. Pitämättä isonpaa ääntä itsetään. Onko tarkoituksellista. Nauttii ilmaisannista kaikessa rauhassa.

  Mutta Ranska. Mitä siitä sanoisi. Ylpeät ranskalaiset eivät kerjää suoraan, mutta itse Italion kautta rahaa virtaa myös heille ja heidän pankeilleen. Gallian kukko on todella sattuva nimitys Ranskalle ja Macron ruunausta vaille pääkukko. Entisistä itäblogin maista ei juuri ole tietoa, jonka pohjalta voisi niitä kuvata. Mutta saavat kuitenkin EU-kytkyeen kautta hyötyjä.

  Pohjoismaat voisivat röyhistellä EU rintamilla, mutta me vain maksamme vaatimattomasti. Emmekä kuulu tuohon Italio-maiden kunniakkaaseen joukkoon. On se kumma tuo maailmajärjestys. Huonokin voi poseerata näyttävästi saaden sillä
  mainetta ja rahaa aivan ilmaiseksi. Ja muut maksavat mielellään. Suorastaan haluavat olla maksajia. Ihan kunniakysymys.

  Tässä voisi kysyä tuon toiminnan järkevyyden perään. Mutta eihän se olisi sopivaa, kun olemme päässeet niinkin hienoon seuraan kuin maksamaan Italio-maille heidän hyvinvointiaan.

css.php