MIKÄ ON SUURIN RISKI MITÄ IHMINEN VOI OTTAA.

Yritykset tekevät riskianalyyseja. Varsinkin sijoittaessaan varallisuuttaan. Jotkut ottavat riskin laskiessaan lumivyöryvaaran aikana. Riskiin sisältyy aina hyödyn tai voiton tavoittelu. Vapaalaskijan riski on siinä säilyykö hengissä. Tavotteena voi olla mainehyöty. Ei sen kummempi tavoite.

Tulevan elämän menettämiseen liittyy riski jota olen pitänyt suurimpana mitä ihminen voi ottaa. Miettipä asiaa miltä kantilta tahansa. Jotkut ovat niin vakaumuksellisia, ettei riskiä ole edes olemassa. Kun ei ole sitä vaihtoehtoakaan ajattelijan mukaan.

Entäs jos kuitenkin se on totta, ja joudumme jo nyt valitsemaan missä iäisyyteme vietämme. Ja meille esitetyt vaihtoehdot ovat myös totta. Riski on ajalliselta pituudeltaan niin massiivinen, ettei sen pohdintaa kannata sivuuttaa. Mikä on meidän kunkin ratkaisu.

Riski on siitä erikoinen, että ratkaisematta jättäminenkin on ratkaisu. Normaalit riskianalyysit eivät sisällä tämän kysymyksen ratkaisemiseen tarvittavaa kaavaa.

2 kommenttia artikkeliin “MIKÄ ON SUURIN RISKI MITÄ IHMINEN VOI OTTAA.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Meidän on vaike hahmottaa äärettömyyteen ulottuvia asioita ja olemme oman käsityksemme vankeja. Ja yleinen mielipidekin vartioi itsenäistä pohdintaa. Meidän uskalluksemme ei ole riittävä. Uskonnon piirteenä on, että siinä olevia asioita ei voi todentaa. Eikä tiedekkään pysty menetelmillään niitä ratkomaan. Eikä edes todistamaan niitä vääriksi. Tieteentekijä voi kyllä esittää omia mielipiteitään, mutta ne ovat vain mielipiteitä. Ei tieteen tuomaa ratkaisua.

  2. Eero Heikkinen sanoo:

    Olikohan se sunnuntaina, Alfa-tv:ssä oli mielenkiintoinen ohjelma. Jossa kaksi asiantuntijaa perustelivat Raamatun olemusta. Siinä he totesivat Raamatun olevan ainut uskonnollinen kirja, jonka tapahtumat on historiaan sidottu myös ajallisesti. Vastaavat tapahtunat on kaivauksissa todettu paikkansa pitäviksi. Se on myös Jumalan ilmoitus.

    Raamatussa meillä on kädessämme hyvin poikkeava teos, moniin muihin oppirakennelmiin verrattuna. Kieltämättä sen lukeminen vaatii syventymistä ja jopa syväällistä tutkimista, sitä haluaville. Mutta se toimii uskontomme tietolähteenä ja oppillisena kirjana. Haasteena lukijalleen. Elämänohjeena. Ja enemmänkin.

css.php