ONKO PELKO POLITIIKAN VOIMAVARA.

Vai onko demokratia pelon johdannainen. Valtaapitävät pelkäävät kansaa. Tämä pelko pitää Navalnyin ainakin toistaiseksi hengissä. Pelätään kansan yltyviä reaktioita. Voi ollakkin, että kansan mielipiteen huomioiminen on synnyttänyt demokratian. On ollut syytä hankkia toimilleen oikeutus. Ja jatkuvuuden tavoittelu eli uudelleenvalinnan mahdollisuus, on estänyt tekemästä mitä mieli olisi tehnyt.

Ilmiö on jo tuttu Raamatusta. Ylippit pelkäsivät asemaansa ja panivat vartion Jeesuksen haudalle, ettei ylösnousemuksen takia villitys vain yltyisi. Vartio tosin toimi todistuksena tapahtuneesta.

Navalnyin tapauksessa hallinnon rankat toimet voivat toimia myös päinvastoin tarkoitustaan, eli todistuksena esitetyistä väärinkäytöksistä.

Eli ne esitetyt länsimaiset arvot voivat olla vain meille kuluttajille eli äänestäjille tarkoitettuja täkyjä. Eli ihmeteltäväksi lanseerattuja korulausumia. Näiden puolustamiseksi me annamme äänemme. Mutta näemmekö näiden ohi todellisuutta.

Eli demokratia on jatkuvaa kamppailua oikeudestamme oikeusvaltioon ja oikeudenmukaiseen kohteluun.

Eli mitä muuta meidän tulisi sisällyttää keskinäiseen tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen, on tulevan keskustelun aihe. Voisi olla tämän koronan jälkeen kiireellisesti käsiteltävä aihe.

,

Kommentointi on suljettu.

css.php