ARVIOITA AAMUN JÄLKIPÖRSSISTÄ

Aamu 19.1.21. Piia Noora Kauppi puolusti aamun jälkipörssissä pankkien osingonmaksua, vastoin EKP:n ohjetta. Hän syyllistyi sijoittajien edunvalvontaan vailla asiallista perustetta. Samalla hänellä oli omakin lehmä ojassa. Tietojen mukaan hänellä oli pääomatuuloja ja nehän koostuvat useinkin osingoista.

Kaupin mukaan institudionaaliset sijoittajat luopuvat omistuksistaan. Kaupin mukaan pankkien pääomat kärsivät tästä. Pankkien osakkeillahan käydään kauppa jatkuvasti, eikä osakeomistuksen vaihdokset vaikuta pankkien taloudelliseen asemaan. Lisäksi osakkeet ovat aina spekulatiisia kohteita, omistipa osakkeet suursijoittajat tai piensijoittajat.

Keskustelun juontaja ymmärsi paremmin pankkien vakavaraisuuteen vaikuttavat tekijät. Jos osinkoja ei jaeta, paranee vakavaraisuus. Ja pitkäaikainen sijoittaja saattaa sen laskea edukseen. Osakkeen arvo voi nousta. Ja sitäkauttaa tuottaa osakkaalle hyötyä. Tosin ajan kanssa.

Eli yritän sanoa ettei kannata kaikille esittää propakantistisia väitteitä. Eikä ne kuulu jälkipörssin luonteeseen.

On yleismaailmallinen tapa vaikuttaa puheilla osakkeiden arvoon. Tällä tavalla voidaan saavuttaa hyviäkin tuloksia. Varsinkin piensijoittajat ovat riskiryhmässä haksahtaa juttuihin. Kysymyksessä saattaa olla lähes samanlaisista jutuista kuin rakkaushuijauksissa. Annetaan väärää tietoa. Mutta tuomitaanko tekijät molemmissa tapauksissa.

Kommentointi on suljettu.

css.php