ONKO TALOUTESTAMME TULLUT VELKAVETOINEN PYSYVÄSTI.

Kirjoitetaanko nyt talouden nuolenpääkirjoitusta. Itse asiassa tarkoitetaan keihäänkärkeä, mitä kohti olemme menossa. Vai onko keksitty uusi talousjärjetelmä. Järjestelmä, joka perustuu jatkuvaan velanottoon. Sitähän harjoittavat kansalaiset ja kunnat meillä sekä valtiot kaikialla. Kaikki velkaantuvat. Velan varaan kaiki rakennetaan. Yhteiskunnan palveluja myöten. On totuttu velkaantumaan.

Tuo nuolenpääkirjoitus kun ei aukea kaikille. Ei edes velanottajille.Tontti on sentähden vapaa, ilman rajoituksia. EU:n 60 prosenttia oli vain kosmetiikkaa.

Tuottavuus kuljettaa meitä samaan suuntaan. Yhä useampi tuote tehdään yhä vähemmällä ihmistyöllä. Tämä seikka nostaa pääomien tarvetta, mutta myös kasvattaa pääomia. On vain unohtunut, etteivät automaatiot ole kuluttajia. He eivät tarvitse tekemiään tuotteita. Olemme tältäkin osin nuolenpääkirjoituksessa. Vaikka emme osaakaan sitä lukea.

Yksinkertaiset asiat jäävät huomaamatta. Kuljemme eteenpäin kehitys kaiken kärkenä. Katsomatta mihin olemme menossa. No useimmat sanovat tähän. Näinhän maailma on aina toiminut. Periaatteessa, mutta ei kuitenkaan. Ihmisiä tuotannon välineenä on aina tarvittu. Nyt olemme kehityksessä ohittaneet tuon ongelman.

Mutta kehitys on miellytävää meidän periomainaisuudellemme. Olemme laiskoja ja työtä vältteleviä. Nyt tuo homma onnistuukin. On tekniikka ja uudenlainen rahoitusmalli vallalla. Otamme velkaa. Velan tulee kuittaamaan kunkin alueen keskuspankki. Eikä puutetta tule olemaan rahasta eikä vapaa-ajasta, kuten ei huveistakaan. Koska olemme taipuvaisia näyttelemään tosielämää televisiossa. Se onkin duunia. Tosi duunia.

Kommentointi on suljettu.

css.php