ROHKEITA POIKIA VALKEAKOSKELLA

Kaikille ei ole suotu vastaavaa rohkeutta ja riskinottoa. Hämeen Sanomat oli jutussa mukana tekemässä tunnetuksi tempausta. Yhteiskunnassa on menossa vaihe, ettei mikään riitä. Kaikki on jo käsitelty ja ideat kaluttu loppuun. Mutta viihdettä pitää saada ja viihteen tekijöiden liikevaihtoa.

Kaikilla ei ole yhtä suurta rohkeutta kuin Heikki Vihisellä ja Kummeleilla. He tarttuvat itsensä likoon pannen kansan viihdyttämiseen. Tosin aihe on sellainen,ettei kaikki tunne aiheen piirissä viihtyvänsä. Hämeen Sanomien jutun mukaan Kummelien voima on siinä etteivät he matki mitään eikä ketään. Näiköhän.

Hämeen sanomissa on tapahtunut linjanmuutos jo jokin aika sitten. Lehti on lähtenyt ajan virtaan mukaan, ehken ajattelemata seurauksia ja lehden mahdollista arvostusta tiedon julkaisijana. Aikaansa lehdenkin tulee seurata, mutta on myös osattava vetää rajaa tolkun ja tolkuttomuuden välille. Joitain asioita on käsiteltävä asiaankuuluvasti. Minulle tuo lehti välttää, osaan lukijana vetää rajaa, mutta monet asiat olisi lehden hyvä ottaa toisin ihan itsensä takia.

Sanoisin lehdelle ja Kummeleillekin, että he ovat asettuneet oman ymmärryksensä varaan.

HäSa. To 8.10.20

2 kommenttia artikkeliin “ROHKEITA POIKIA VALKEAKOSKELLA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Päättelin niin omahyväisesti, että Saila Karpiola on lukenut tämän Rohkeita Poikia jutun ja kommentoinut sitä eilisessä alanurkkakirjoituksessaan Hä Sanomaissa kehumalla Kummeleiden huumoria. (12.10.20.)

  Huumori on hyvä ja väkeväkin väline. Mutta siinäkin on eri tyylilajeja vai mitä ne genret ovatkaan. Jotkut huumorit ovat tyylilajin alapäästä, myös Kummeleilla. Voihan niillä olla hyvääkin, ei vaan ole tullut katsoneeksi. Mikäli oikein olen ymmärtänyt, Kummelit käsikirjoittavat esityksensä. Monissa ohjelmissa on paikalle kutsutut naurajat vähän kuin Pohjois-Koreassa ja Kiinassa taputtajat. Juuri oikealla tyylillä ja tarkoin ajoitettuna.. Ja oman turvallisuuden takia on kaikki mentävä nappiin ja johtajaa tyydyttävällä tavalla. Tuosta puuttuu huumori.

  Hyvä huumori on hersyttävää ja tilannehuumori yllätyksellisenä sitä parasta lajia. Lisäksi huumori saisi olla myös kohteliasta.

  Minusta tuntuu kuin koulukiusaamisessakin olisi kyse huumorista. Kiusaaja haluaa kannatajiensa nauravan ainakin omalle esitykselleen ja vielä enemmän kiusatulle tai hänestä esiin nostetulle piirteelle. Tuolla kokonaisuudella syntyy paras, ja päähenkilöä tyydyttävä lopputulos.

  Olisi toki hyvä kun tosielämä naurattaisi. Nyt sille olisi tilausta joten Karpiola onkin oikealla asialla.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Ihmiskunta voisi paljon oppia tutkimalla omahyväisyyttää ja sen kehittymistä sekä perusteita sille. Toimimme kuin olisimme kaikkivoipia ja asiat olisivat hallinnassamme. Mutta niinhän ei ole. Koronan olisi luullut viimeistään opettavan uutta ajattelua. Vaikka emme saisi rokotetta kehitettyä tai sen suoja olisi todella lyhyt, emme kuitenkaan pysty arvioimaan omaa kykyämme. Tuo on ihmiskunnan sokeapiste.

  Olemme vaivoin päässeet jostain luontoonmme liittyvästä jyvälle, mutta luulemme olevamme lähes täydellisiä asioiden ja ilmiöiden hallinnassa. Paljon on saatukin haltuun. Mutta jatkuva uuden löytäminen kertoo kuitenkin tosiasian. Kolme G:eet neljä G:eet ja nyt 5 G on tulollaan. Emme ole siis kaikkea löytäneet.

  Olemme yrittäneet aihetodistein mennä pallomme syntyajoille. Olemme kuitenkin aihetodisteiden varassa. Ja muutaman teorian kannattamina, Teorian jolle haemme jatkuvasti uutta vakuuttelua paikkansapitävyydestä. On huomattava, että se on teoria. Sen ympärille rakennamme maailmakuvaa. Entäs jos löytyy parempi teoria.

  Joissain hyvissä asioissa kannattaisi pitäytyä. Ainakin länsimaissa. Meillä on kokemuksia, mutta niistä jotkut haluavat luopua nostaakseen profiiliaan. Taroitin uskontaoamme. Ei se tieteitä kata, mutta luo lujuutta olotilaamme.

css.php