KAIKISTA LAHOMISISTA PAHIN ALKAA SISÄLTÄPÄIN.

Ihmisellä pahinta taitaa olla latvasta lahoaminen. Jalat vie, mutta pää ei kerro mihin pitäisi mennä. Menee kuitenkin. Tästä lahoamisesta ei nyt kuitenkaan ole kysymys.

Tyvestähän ne puutkin lahoavat, varsinkin kuusi. Kaikennäköiset tuholaiset iskevät eläviin puihin. Luulisi kirjanpainajan olevan edistystä, mutta ei sekään. Mutta tästäkään ei ole nyt kysymys.

Talo, joka riitautuu itsensä kanssa ei kauan pysy pystyssä. Kirjallisuuden huojuvasta talosta ei ole kysymys. Lähellä kuitenkin ollaan. Nyt kun mainitsen uskonnon, lopuu lukuinto. Mutta palautetaan lukuinto Esko Valtaojan nimellä.

Ateisteilla ja kieltäjillä on oma uskontonsa. Heillä on oppi ja tunnustus, jota tulee noudattaa ja sen puolesta myös lausutaan todistuksia. Mutta näillä ryhmillä ei ole niin suuri vaikutus kuin sisältäpäin tulevalla lahottajalla.

Korkein hallinto-oikeus oli linjannut, että kirkolla saa olla oma käsityksensä asioista vaikka maallinen valtarakennelma ajatteleekin toisin. Järkeenkäypä ajatus. Muunlainen peruselu olisi tarkoittanut esimerkiksi yrityspuolella, ettei huopatussutehdas saa tehdä tossuja vaan hitsattava metallia.

Valitettavasti kirkon sisällä vallitsee käsitysten sekamelska. Tai tarkemmin sanoen opin sekamelska. Kukkakin papilla on oma oppinsa, eikä aijo siitä luopua. Eli vihkii samaa sukupuolta olevia. Ja siihen sakkiin on ryhtynyt myös piispa Teemu Laajasalo. No hänen omat yritysasiasakin taitaa olla solmussa.

Tämä porukka onkin pahinta kirkolle. Se aiheuttaa sisältäpäin lahoamisen. Tyvilahon aste on jo pitkällä. Selviääkö kirkko siitä. Onhan kirkko potkittu oikealle raiteille useinkin historian kulussa. Kuinka nyt käynee, kun kansakin on sen jo merkittävässä määrin hylännyt.

Kuolemakin on tehty nyt jo osaksi elämää. Ketään ei kiinnosta kuinka sielumme käy. Onko opin kertoma totuus edes totta. Eikäpä kukaan kerrokaan kuinka asia opin valossa onkaan. Eli opin mukaan jokainen joutuu sen kuulemaan viimeisellä tuomiolla. Onko se monelle ensimmäinen kerta kuulla asiasta. Koska kukaan ei aikaisemmin tullut asiaa maininneeksi.

No niin, se Esko valtaoja. Hän on kirjoittanut kirjan entisen tampereen piispan Juha Pihkalan kanssa. Heidän keskustelustaan elämän tarkoituksesta. Senverran Eskoa kiinnostaa, että on moiseen ryhtynyt.

Pihkalan ja Valtaojan keskustelua kuunnellessa sai taas kerran todeta, että henotunteisuus syistä Pihkala ei tuonut uskoaan esille keskustelussa. Eli sisällöllisesti Valtaoja voitti näkemyksellään. On siis luonnollisempaa ja hyväksytympää puhua uskostaan ateismiin kuin uskostaan Kolmiyhteiseen Jumalaan. Vaikka uskontomme mukaan ateismi ja ateisti tulee loppupeleissä olemaan häviäjä.

2 kommenttia artikkeliin “KAIKISTA LAHOMISISTA PAHIN ALKAA SISÄLTÄPÄIN.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Yhteiskuntakin voi lahoa juuri sisältäpäin. Tuo lahotyyppi onkin yleisin muoto. Länsimainen ihminen on edennyt hyvivoinnissaan jo siihen pisteeseen, ettei sen tarvitse siihen kaikkeen oleellisimpaan kiinnittää huomiota. Voi nauttia elämästään, huomaamatta mikä seikka on johtanut tähän vallitsevaan hyvään olotilaan. Ja ettei se olotila ole pysyvää kuin ahkeroimalla. Luulemme saavuttaneemme sen tason jolloin kaikki on automatiikkaa. Siis se hyvinvointi.

  Emme ole ymmärtäneet jääneemme oman ymmärryksemme varaan sekä yhteiskuntana että myös kirkkona. Meillä ei ole sitä moraalinvartijaa pitämässä ymmärrystämme kuosissa. Hengellisessä mielessä olemme itse irrottautuneet uskonnostamme ja jopa halunneet tukeutua vain omaan ajatteluumme. Tämä harhaluulo alkaa paljastua niille näkeville. Mutta johtajamme vain lisäävät, kuten Neuvostoliitossakin, sosialismia. No meillä se on kapitalismia. Helppoa ilmaista rahaa ja hyvinvointia. Puhumme vielä hyvynvointivaltiosta, vaikka pohja pettää. Eli lahoamme sisältäpäin.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Teollisissa maissa, joista uutiset etupäässä tulee, eletään epätodellisuudessa, etenkin talouden osalta sammalla myös poliittisesti. Kansat eivät tule hyväksymään sitä muutosta, joka aiheutuu elintasossa kun palataan ns. realiaikaan. Eli eletään tulojen mukaan ja maksetaan samalla velkoja pois. Velat on jotenkin muuten järjestettävä. Ehken jotkut tietävät sen. Kuitataanko velat keskuspankissa siihen sulavaan aineeseen. Eli velat häviävät setelipainossa, tai muuten uskottavalla tavalla. Aiheuttamatta kansoja pilaavaa vaikutusta. On näytettävä väestölle niukkuutta toiminnan ylläpitämiseksi.

  Olemme liiallisella velanotolla lahottaneet johtajat lupaamaan liikoja ymmärtämättömälle kansalle. Velka on ollut helppo järjestely.

  Tuosta maailmankaikkeudesta. Josta mm. Esko Valtaoja on vakuuttunut. Eli tiedeuskovainen. On hyvin todennäköistä että siitä melkein 100 % jää tuntemattomaksi. Ellemme keksi jumalaista nopeutta tai muuta tiedonsaantitapaa kuin paikan päällä käyminen tai putkeen tuijottaminen.

css.php