TOTUUDEN JÄLKEINEN AIKA.

Otsikkohan on täysin väärä. Eihän voi olla olemassakaan totuuden jälkeistä aikaa. Ensinhän pitäisi olla totuuden aika. On vain vaihtelua totuuden määrässä. Nyt olemme alennustilassa. Euroopassa on luovuttu totuudesta, on vain pyrkimyksiä joihin on päästävä keinolla millä hyvänsä. Edes omia yhteisiä päätöksiä ei pidetä arvossa.

Mennäämpä mihin ilmansuuntaa Euroopasta tahansa, tilanne vain pahenee. Presidentit ja hallinnot puhuvat puuta- heinää. Amerikassa, Kiinassa ja Venäjällä, pahimmat mainitakseni.

Tämän aamun Hämeen Sanomissa todellisuutta oli riepoteltu oikein olan takaa. Sitä oli vain vaikeampi huomata, eli vaati ajattelua. Piispa, eli paremminkin entinen piispa, Irja Askola toi esille vanhan kantansa. Kirkossa pitäisi vihki kaikki, jotka vihittäviksi haluaisivat. Välittämättä mitä kirkon peruskirja asiasta sanoo. Piispa sivaltaa korville Raamatun oppia ja samalla Jumalaa. Pyhää Henkeä ja Jeesusta. Heidän opetetuksensa mitätöidään pelkällä piispan mielipiteellä.

Ollakseen rehellinen piispan pitäisi tuo asia tuoda esille esittäessään omia mielipiteitään. Eli hänen tulisi sanoa Jumalan olevan eri mieltä kuin hän, mutta hänen mielipiteensä on vallitseva, kuunnelkaa sitä.

Ihmisiä ei tarvitse vihata heidän suuntautumisensa takia. Kaikkihan eivät usko muutenkaan. Uskonto on vapaaehtoinen.

Monelta asialta putoaa pohja pois. Jos ei heti niin ajan kuluessa. Mitä syvemmälle totuudenjälkeiseen aikaan menemme sen sekavammaksi yhteinen elomme muuttuu. Mihinkään ei voi luottaa. Oli aika kun poliisikin nähtiin kansan kurittajana. Nyt olemme menossa samaan suuntaan. Monessa lähivaltiossa poliisia pitää pelätä. Suomessakin poliisin luotettavuus on myytti. Monelta huonommalta kulkijalta kannattaisi tilannetta kysellä galluppiin.

Esitän lopuksi huonon vertauksen. Hirsipuussakin on aivan kelvollista kun alusta on vielä jalkojen alla. Epämukavuus alkaa kun pohja putoaa.

2 kommenttia artikkeliin “TOTUUDEN JÄLKEINEN AIKA.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Toriparkkihanke sopii tähän otsikkoon erinomaisesti. Hankkeesta muka luovutaan, mutta kaavaan se tällätään. Näin saadaan kansa unohtamaan hankkeen arvostelun. Ei ole enää aihetta sitä puntaroida.

  Luulempa parkkiasian olevan pöökikikorkin kaltainen. Se ponnahtaa pintaan jossain, kaavan sopukoissa ja työt alkaa ennekuin kukaan ehtii sanoa mitään.

  Todellisuudessa kiinteistäsijoittajat ovat ottaneet riskin ja nyt se toteutuisi, ellei kaupunki onnistu venkailuissaan. Suomessa on saunasanonta: ”Tarvitsevan valta lauteilla.” Se lyö löylyä joka sitä tarvitsee. Goodmanni ja Tiiriö tyhjensivät keskustan. Jos sijoittajat eivät sitä tajunneet tai luottivat yhteiskunnan apuun ja rahaan, heidän olisi aika oppia.

  Maanalainen parkkihalli noin ahtaassa paikassa häviää suosituimmuudessa esimerkiksi Tiiriölle. Kuten Goodmannillekkin.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Nyt on menossa toriparkin puolesta painostus. Yhteiskunnan tulisi korjata sijoittajien virhearviot. Käsitykseni mukaan yritykset ovat rakentaneet asiakaspaikat omin kustannuksin. Yhteiskunta huolehtii yleisistä edellytyksistä, joissa yhdistyy väestön ja yritysten tarpeet.

  Yhteiskuntien sietokyky on ylitetty jo monella osa-alueella. On syntynyt käsitys, jota vielä tämä korona on korostanut, että kaikki kuuluu yhteiskunnan maksettavaksi. Mitään ei tarvitse itse uhrata. Politikot ovat lähteneet tähän juoksuun mukaan äänitoiveet edellä. Nyt olemme veloissa korviamme myöten. Valtio, kunnat ja yksityiset henkilötkin. Meillä ei ole ollut tähän kaikkeen varaa. Kukaan ei ole kertonut totuutta ja eipä sitä olisi uskottukaan. Eikä tulla uskomaankaan.

  Seuraavat sukupolvet, joiden mahdollisuudet olemme käyttäneet tulevat kiroamaan tämän sukupolven tai sitten jatkavat samalla tyylillä sinne tappiin asti.

  Meillä on yhteiskunnan edun nauttijoita enemmän kuin varallisuuden kartuttajia. Enkä tarkoita tällä sosiaalipuolta. Eli kaikki varallisuudesta riippumatta käyttävät ilmaispalveluja. Kaikkea joutavata tai tarpeelliseksi katsottua yhteiskunnan pitää tukea tai kokonaan kustantaa. Tulot pitää jäädä henkilökohtaiseen käyttöön.

css.php