VOIKO TAVALLINEN KANSALAINEN ULKOISTAA VERONKIERTONSA

Mutta ensin. Näyttää, että yhtiöt kilpailevat myös pörssikursseilla. Tuo kilpailu voi johtaa keinotekoiseen ja vilpilliseen toimintaan ja tuloksentekoon. Karsimalla ja välttelemällä yhteiskunnille kuuluvia maksuja ja suoritteita kurssit saadaan paremmalle tolalle ja kannattavuus kilpailijaa paremmaksi. Suurten kansainvälisten yritysten hallinnointia yksittäisellä maalla on vaikea toteuttaa. Kun vielä maat kilpailevat keskenään yritysten sijainista. Eikä siinä Unionit auta. Kukin valtio katsoo etuaan ja niihän niiden kuuluukin.

Veronkierrot voivat olla laillistettuja sopimuksin joihin valtiot ovat joutuneet avuttomuuttaan ja kilpaillen myös kansalaisten suosiosta. Puoluetasolla.

Yksittäinen kansalainen voi tällä systeemillä ulkoistaa veronkiertonsa. Saadessaan tuotteen tilattua halvemmalla, hänkin välttyy kyseisen yhteiskuntavelvoitteen maksamiselta. Ja ollessaan asiasta tietoinen on myös vilpillinen toimija, vaikkei häntä voi vetää toimestaan vastuuseen. Juuri tuon ulkoistuksen takia.

Olemme siityneet yhteiskuntiin, joisa oikean ja väärän ero on häivytetty. Määräävänä tekijä on etujen saavuttaminen sekä yhteiskunnilla että yksittäisllä kansalaisilla. Yritykset tuntevat vastuutaan vain osakkailleen, jos niillekkään. Tai vain osalle osakkaista. Suurimmat ja merkittävimmät osakkaat saattavat pelata yhtiön toimivan johdon kanssa toisten osakkaiden kustannuksella. Sisäpiiritiedolla.

Kommentointi on suljettu.

css.php