OIVALLUKSIA

Joskus saa noita ahaa-elämyksiä. Ongelmien ratkaisu vaatii joskus yksinkertaistamisia. Espanjassa on ollut kesto-ongelma tuo Katalonian kysymys. Ollakko ja salliakko itsenäisyys.

Yksinkertainen ratkaisu olisi tehdä Barcelonasta Espanjan pääkaupunki ja muuttaa koko niemimaa, tietenkin Portugalia lukuunottamatta Kataloniaksi.

Espanjan talouskin saattaisi piristyä, sillä Katalonia on se talouden moottori. Kaikki pääsisvät nauttimaan elintasosta ja jäisikö korruptio vähemmälle uusien kuvioiden johtosta. Ainakin menisi aikaa uusien korruptiokytkentöjen solmimiseen.

Myöhemmin Espanja voisi itsenäistyä Kataloniasta suurempaan pinta-alaansa vedoten. Asioita täytyy vähän ravistella saadakseen uutta näkökulmaa.

2 kommenttia artikkeliin “OIVALLUKSIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Tuo oivallus oli itse asiassa puhdasta venkoilua. Mutta juuri tuon tyyppistä EU:ssa käytetään aivan käytännön asioissa. Pyritään haluttuun lopputulokseen hämäystekniikalla. Pyrkimykset näyttävät aivan toisille mitä lopputuloksena tavoitellaan.

  Me EU;n jäsenä olemme tuon venkoilun uhreja. Nytkin tuo pelastuspaketti menee aivan eriasioihin mitä meille esitettiin. Marinit kyllä tietävät olevansa huiputettavina. Mutta kun siitä on tullut koko Euroopan tapa, pitää olla mukana. Kun muutkin ovat.

  Kaikki ne avustusten reunaehdot ovat meille politiikan kuluttajille kirjoitettuja. Seuraamme näytelmää, nukketeatteria, jossa ohjaaja onkin näkymättömissä. Tiedämme sen, mutta kuitenkin tulemme vaikuttuneeksi juonesta. Kuka se keksikään sanonnan: ”Elämä on laiffia”, onko se kirjoitettuna lifeä. Uusi sanonta: ”Politiikka on huiputusta, varsinkin kansainvälinen.”

  Mehän eläämme itse asiassa kirjoitetuista näytelmistä. Uutiset ovat vain pieni osa ohjelmistossa. Muut osat ovat keksittyjä, mutta meille melkein tosia.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Kommenttina Juhani Lehdon assi- ja sote kirjoitukseen esitän. Kirjoituksen kohdalla kommentointi oli suljettu.

  Rakennusyhtiön mukanaolo on todella virhe. Tuo allianssimalli on samanlainen kuin tilaaja- tuottaja malli. Täysin hullunkurinen kokeilu. Ehken myöskin joltain suunnalta tarkoitushakuinen. Allianssissa rakentajayritys pääsee peukaloimaan hankkeen kustannuksia mieleisekseen ja sitten näyttä kuinka säästetään. Noissa, tuon suuruuskuokan hankkeissa voi olla ilmaa merkittävästi. Kun lisäksi vastapuoli on aina äkkinäisiä rakentamisessa. Se ei ole heidän leipätyötään kuten rakennusliikkeellä on laita. Tuota seikkaa olen kommentoinneissani tuonut jo kauan sitten esille. Jossain yhteydessä oli mahdollisuus jättää ajatuksiaan suunnitteluporukalle. En tiedä menikö sinne asti.

  Yhteiskunnan kohteet tuppaavat maksamaan huimasti yli kohtuuden. Jokin systeemi tai rehellisyys pitäisi asiaan löytää. Allianssi se ei ollut. Ja vastaavia keksintöjä pitää välttää ja se onkin helppoa. Huonoissa on aina tietty haju, mutta herkistääkö se virkamiehen nokan on oma kysymyksensä. Esittäjästäkin voi jotain päätellä.

Jätä kommentti

css.php