SAAKO ELÄÄ JA PUHUA VAKAUMUKSENSA MUKAAN.

Kansalainen saattaa olla heikoilla mikäli viranhaltija käyttää omaa virka-asemaansa oman vakaumuksensa toteuttamiseen. Päivi Räsäsen joutuminen rikostutkintaan Raamatun siteeraamisesta ovat nostaneet vakavan kysymyksen. Näyttää sille, että valtakunnansyyttäjällä Raija Toiviaisella on oma vakaumuksensa. Tuo on merkittävä kysymys selvitettäväksi nimenomaan hänen virka-asemansa tähden. Ja liittyykö tuo vakaumus hänen virka-asemansa käyttöön nimenomaan Räsäsen tapauksessa.

Asian vakavuuden ollessa näinkin merkittävä esittäisin Toiviasen vapauttamista kyseisestä jutusta ja asian tutkinnan ja mahdollisen syyttämisen antamista henkilölle, joka tunnetusti pyrkii ratkaisemaan asiat oikeudenmukaisesti, omasta vakamuksestaan irrallisena.

Syytteiden runsas lukumäärä jo kertoo, että tilanteeseen olisi puututtava. Näin maallikkona voisi kuvitella olevan jo vainoamisen kysymyksessä.

Raamatun valossa voisi ajatella Toiviaisen taistelavan, ei pelkästään Räsästä, vaan itseään Jumalaa vastaan. Sisimmässäänhän sen tietää kuinka asia on. Ulkopuolinen ei pysty sitä todistaamaan, pelkästään arvioimaan näkemänsä perusteella.

Pyrin käsittelmään kysymystä hyvin asialähtöisesti. Asian vakavuutta painottaen.

Kommentti artikkeliin “SAAKO ELÄÄ JA PUHUA VAKAUMUKSENSA MUKAAN.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Nyt kannattaisi puolustaa uskontoamme, joka on hyökkäyksen kohteena. Nyt määritellään kansalaisten oikeuksia, vaikka se ei siltä tässä yhteydessä tunnukkaan. Määrittely alkaakin huomaamattomasti vaarattoman tuntuisesta kohdasta, mutta jatko saattaakin yllättää. Ensiaskeleet on nyt otettu ja torjuminen onkin jo vaikeampaa.

    Kirkko ei näytä olevan huolestunut opistaan. Onko organsisaation varmistaminen ajanut opin ohi. Pelkään siitä olevan kirkolle vain hetkellinen hyöty.

css.php