TÄMÄN PÄIVÄN NAATANIT.

Tämän päivän Naataneilta saattaa puuttua taito saada kuulija tuomitsemaan oma käyttäytyminen. Käyttäytyminen jossa on kyllä korjaamisen varaa, mutta syyllisyys suoraan osoitettuna johtaakin neuvojan vaaraan. Ja mahdollisesti rangaistuksen kohteeksi.

Näitä Naataneita on Venäjällä, Kiinassa, tai tarkemmin Hong Kongissa. Ihmeen rohkeita ihmisiä vaikka vaara on ennennäkemätön. Mutta asetelma poikkeaa merkittävästi alkuperäisten esimerkkihenkilöiden elämänkatsomuksesta. Nykyiset hallitsijat eivät ole Daavideja, hyvään pyrkiviä, ja Naatanit ovat ihmisyhteisön demokratia-aatteen asialla. Helposti nousemassa kalifiksi kalifin paikalle.

Eivät Kiina ja Venäjä ole ainoat paikat, missä arvostelu on paikallaan. Valta vain ei kestä arviointia ja demokratiakin on hyvin ohut suoja järjestetylle pudotukselle.

Kirkossakin toimii yhteiskunallinen lainalaisuus. Merkittävään hierarkkiaan ei saa kajota edes opin voimalla eikä esimerkillä eikä opin oikeutuksellakaan.

Eli meidän kristillinen oppi pyrkisi korjaamaan syntyneet käytännöt oikealla vaihtoehtoisella toimilla. Hyvän kautta. Todellisella muutoksella kaikkien eduksi. Tämänpäivän Naatanit eivät halua luopua osakseen mahdollisesti tulevasta kunniasta jonkun opin hyväksi. Kamppailu jatkuu siis päättymättömänä prosessina.

Näitä uutisia kuulemme ja luemme päivittäin suurella mielenkiinnolla ymmärtämättä kuinka lähellä oikeanlainen ratkaisumalli olisi. Luonteemme mukaisesti emme voi sitä ottaa käytäntöön.

Kommentti artikkeliin “TÄMÄN PÄIVÄN NAATANIT.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Valmentajalle. Tämän blogin arvo ja mielenkiinto nousee mitä enemmän on kirjoittajia. Ja aihevalikoima kasvaa.

css.php