KOKO EU HYÖTYY TUESTA. JOS NÄIN ON, SITÄ KANNATTAA JAKAA ÄÄRETÖN MÄÄRÄ.

Hämeen Sanomien mielipidesivun kirjoituksesta lainattu otsikon alku. (15.6.20) Otsikon luppu omaa ajattelua.

Ristiriita sisällössä. Raha suunnataan EU:n strategisiin tarkoituksiin, mutta välittömästi todetaan sen menevän yritysten pystyssä pysymiseen. Rahat ohjataan yrityksille uudelleenrakennusohjelmien kautta, joita komissio ja parlamentti valvovat. Että kuinka??

Euroopan Unionin yksi perusopinkappale onkin, ettei Unionin palveluksessa oleva saa ajaa mitään kansallista asiaa, EIKÄ puhua arvostelevaan sävyynkään sen asioista. Kirjoitus on täyttä propakandaa.

On täyttä viihdettä väite, että ilmainen rahanjako tuottaisi hyvinvointia rahan jakajalle ja sen saajalle. Ihmisluonteen tuntien. Rooman valtakunnassa sitä ehken yritettiin. Leipää ja sirkushuveja kansalle, vaalimainoksena. Sitä ilmaista otetaan vastaan ja kohta jopa vaaditaan. Näin se menee. Siitä tulee se uusi normaali koko Eurooppaan.

Miten EU voi olla luotettava velanottaja kun sen jäsenet ovat epäluotettavia. Vai uskotaanko maailmalla, että Suomi maksaa aina velkansa ja muidenkin.

Euroopan Keskuspankki on jakanut rahaa aivan tolkuttomasti, Ja on varmaa ettei sitä kukaan pysty maksamaan takaisin ja nyt sitä jaettaisiin toisesta torvesta. Kysymys vain kuuluukin missä on ne rahat. Vai lainataanko me pankeilta juuri näitä rahoja ja jaetaan niitä ilmaiseksi. Eli Unionin euroja Unioni ottaa lainaksi.

Jotain tässä on pahasti pielessä. Terveessä taloudessa rahamäärän pitäisi vastata omaisuutta suurin piirtein. Mutta nyt sitä on hurjasti ylimääräistä. Eli talouden opit ovat päälaellaan.

Kukaan ei tiedä varmaksi mikä reaktio tulee olemaan kunhan todellisuus selviää. Vai hämmennetäänkö tätä puuroksi tarkoituksella kun pelättään muttei tiedetä. Eu:n kylmärinki liehuu valtoimenaan.

2 kommenttia artikkeliin “KOKO EU HYÖTYY TUESTA. JOS NÄIN ON, SITÄ KANNATTAA JAKAA ÄÄRETÖN MÄÄRÄ.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Presidentti Sauli Niinistö oli huolestunut liiallisesta ja vastikkeettomasta markkinoille syydetystä rahasta. Ja kehotti palaamaan alkuperäiseen ajatteluun. Olen yllä olevassa kirjoituksessani tuonut vastaavaa huolta esille kuten monesti aikaisemminkin. Kaikki ei ole kohdallaan. Onkin ilmeistä ettei nykypolvi osaa paneutua todelliseen ongelman ytimeen. Kaikki yritetään kunnostaa rahalla.

  Nyt tämä ilmainen EU:n rahanjako on ylilyönti, ymmärtämättömyyden ylilyönti. Tosiasia on, ettei nyky Eurooppalaiset välitä oikeasta työnteosta. Rahan pitää tulla tukussa helpolla. Tämän puolen EU:n johtajat ovat omaksuneet ja lähteneet täyttämään toiveet.

  Jos vanhat totuudet pitävät paikkansa, tulee vielä romahdus. Eli usko rahaan romahtaa. Virtuaalirahalla pelaamiset ovat hälyttävä esimerkki ajattelun vinoumasta. Vaikka se näyttää monille hyvin mielenkiintoiselle. Jopa pankit ovat tutkineet mahdollisuuksiaan sen tuomalle ansainnalle.

  Olen aijemminkin epäillyt, vaikka todisteita ei meikäläisellä voikaan olla, että maailmanlaajuiset pankin pystyvät tekemään tietokoneella itselleen rahaa ohi keskuspankkien. Maailman ääriin mikään konrolli ei yllä. Ja pankkeja pidetään yhteiskunnassa niin tärkeinä ettei niiden touhuihin hevin kosketa. Nämä epäilyt perustuvat ”hajuaistiin” ja markkinoiden laajaan seurantaan.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Tiedämme laittomasti hankitun rahan pesemisestä käyttökelpoiseksi eli näyttämään laillisesti hankitulta. Voiko samaa pesumenetelmää käyttää itse tehtyyn rahaan. Pesua ehkä helpottaa maat joissa on hatara hallinto tai jopa yhteistyökykyinen. Saadakseen kovempaa valuuttaa hankintoihinsa.

  Pitää muistaa, ennenkuin nostaa ajatuksen johdosta syytettä, että tämä on vain arvailua, jonka todennäköisyys on mahdollista. Maailmamme on ainakin toistaiseksi rahakeskeinen. Ja tiettyjen valuuttojen ostovoima on vielä hyvä. Ehken näitä valuuttoja halutaankin pitää voimissaan, koska ei ole keksitty vaihtoehtoja maailmankauppaan. Muut järjeselmät ovat jäykkiä. Mm keskinäiset clearing-tilit, eli bilateraalikauppa. Jota harastettiin Neuvostoliiton kanssa.

css.php