YHTEISKUNNALLINEN KIRJANPITO.

Onko niin, että tuo yhteiskunnallinen kirjanpitomalli on muodostettu poliittisesti tarkoituksenmukaiseksi. Sitä voi lukea haluamallaan tavalla. Kunkin puolueen omiin tarkoituksiin sopivaksi.

Hämeen Sanomien lehtijutun luettuani jäi epäselväksi, onko Energian myynnistä saadut rahat sijoituksena olemassa vai onko se vain ns. kirjanpidollinen rahasto.

Hämeenlinna on tuloksellisesti miinuksella ja olettaisin, että ainakin tuon rahaston verran on syntynyttä alijäämää.

Hallinnollista kirjanpitoa pitäisi mielestäni hiilata lähemmäs liikekirjanpitoa, jolloin se olisi uskottavampi ja toduuten lukukelpoisempi. Lehtijutuistakin saa vain jostain muualta lukemalla jotain tietoa kuin varsinaisesta tekstistä. Kirjoittaja joko ei tiedä kaikkea tai on poliittisesti asialla. Eli rivien välit on koluttava tarkkaan ymmärtäisikö niistä tiedoista jotakin.

Taloudenhoidossa pitää politikoillekin sälyttää tulosvastuuta. Ja voisi liikekirjanpito olla siihen hyvä väline. Väline joka näyttäisi missä mennään hyvissä ajoin ja vielä neljännevuosittaisen välitilinpäätösen. Kyllä tietokone sen sohaisee mielellään ulos kun vain sen tehtävät oikein mitoitetaan. Sitten vielä vaihtoehtoisen tuloksen, jos polittiset hörhöilyt olisivat toteutuneet.

Kommentointi on suljettu.

css.php