VELANOTTO, PÄIVÄN SANA ELI AJAN HITTI.

Yhteiskunnassa on tapahtunut merkittävä muutos. Ennen kehotettiin säästämään. Nyt kehotetaan kuluttamaan ja jopa velaksi. Kuten yhteiskunta näyttää mallia. Kuluttaminen on nyt hyve. Ennen hyve olikin säästäminen.

Nykyinen ajattelu hyödyttää muita kuin yksityisiä henkilöitä tai perheitä. Ihmiset ovat suhdanteille herkkiä, heillä ei ole puskureita vaikeille ajoille. Eikä niitä ole yhteiskunnallakaan.

Kulutus nähdään jopa veronmaksuna ja sitähän se onkin, joten yhteiskunnankin kannattaakin kannustaa kuluttamaan. Et saa leipäpalaa suuhusi ilman veroa.

Pankeillekin velkainen on tuottavampi. Eivät pankit meidän säästöjämme kaipaa. EKP huolehtii rahan riittävyydestä.

Yhteiskunta on taannut kansalaisten toimeentuloa ja mahdollistanut nykyisen tilanteen ja asenteen. Yhteiskuntamme tila on pitkälti muuttunneen ajattelun tulosta. Kädestä suuhun taktiikalla.

Kun ajattelu muuttuu muuttuu toimintakin eli vallitsevaan ajatteluun pitää kiinnittää huomio. Eli mihin vallitseva suuntaus johtaa ja mitä siitä seuraa.

Kommentti artikkeliin “VELANOTTO, PÄIVÄN SANA ELI AJAN HITTI.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Elintasokilpailu kautta maapallomme on johtanut nostamaan tasoa etuajassa. Realitalous on jäänyt jälkeen eikä se ole tuottanut mahdollisuuksia mitä politikot ovat luulleet kansojen haluavan. Tässä asiassa voisi todeta kuin kenraali Adolf Ehrnrooth. Kaikkia, ei pelkästään suomalaisia, johdetaan edestä. Ja sitä ohjetta politikot ovat noudattaneet tietämättää. Kansat ovat tarttuneet tarjottuun mahdollisuuteen.

    Tämä sama ohjuri on edistänyt käytännön työn siirtymisen halpamaihin, joissa taas on päästy elintason syrjään kiinni ja kohta etuajassa. Lisääntyvä kulutus on saatu aikaan halvalla työvoimalla ja tuotteiden kestoikää lyhentämällä. Saasteet ja ilmasto ovat osittain seurausta tästä muutoksesta.

css.php