PUHE ON VÄKEVIN OHJAUSKEINO. HYVÄSSÄ JA PAHASSA.

Puheella saa ihmiset liikuttumaan, jopa kyyneliin. Kansat saattavat marssia tuhoonsa hyvän puheen johtamina. Ei puheelle edes lainsäädäntö pärjää eikä väärää suuntaa estää. Kansoilla on erilaisia herkkyyksiä puheille.

Mutta onko puheissa perää tai edes totuuden siementä. Puhutaanko toista ja tehdään toista. Nykyinen tiedon tulva saa meidät epäuskottavaan tilaan. Politiikan epäluotettavuus vie kansalaisia ja kansoja henkisesti alaspäin. Suoruus ja rehtiys on katoavaa omaisuuttamme. Tiedämme kaiken välittömästi viiveettä. Kiitos hyvän tiedonkulun. Mutta sen kääntöpuoli ei ole kehityksellemme hyväksi. Me tiedämme myös toisen totuuden. Joku aina kaivaa sen esille. Tämä viesti voi ollakin se ikävä totuus, joka yritettiin puheella peittää.

Voi olla, että vasta historia pääsee lähemmäs oikeita vaikutteita, puheita ja tapahtumia. Mutta me elämme nyt ja tässä ja uskomme tapahtumiin vain heikkenee.

Kansojen nykyiset johtajat vievät samaan alenevaan suuntaan. Heidän vallantavoittelu ja vallanhimonsa vääristävät ajattelumme. Jakavat leireihin. Ja viime kädessä hämärtävät kaiken.

Meidän nähtävissä oleva todellisuus ei ole enää todellisuutta. Se on sanoin luotu johtamaan meitä haluttuun suuntaan. Eikä aina miedän eduksemme. Miksi näin?

Meille on luotu valkokangas tai katseiden muuri, johon luotua kuvaa saamme vain tuijottaa. Vaihtoehtoinen kuva on vierellä, eikä kukan pysty sanomaan kumpi on totuus vai onko kumpikaan.

Tämä on nyt Euroopankin tila ja sitä käytetään hyväksi.

Kommentointi on suljettu.

css.php