On jaettu taas räniköitä.

Pitkät luettelot nimiä eri asteisten räniköiden saajista. Saajilla tärkeä päivä, mutta huomenna jo vanha uutinen. Merkityksellistä onkin se ketkä eivät saaneet omaa ränikkäänsä. Odotusarvo onkin siinä, että ehkä seuraavana jakokautena. Itsenäisyyspäivänä ja siihen tavotteeseen on ponnisteltava. Idea onkin juuri tuo ponnistelu. Meitä pidetään pystyssä ja toiminnassa sekä suurilla palkakoilla johtotehtävissä ja juuri noilla kunnianosoituksilla.

Neuvostoliitto olikin erikoistunut juuri tähän systeemiin. Työn sankarien viirejä jaettiin. Siellä vain sitä palkkapuolta ei ollut jaossa kuin muutamille lähinnä ilmaisina etuina puoluepomoille.

Neuvostoliitossa kansa tajusi ajan kuluessa systeemin, mutta meillä havainnointi on vaikeampaa.

Systeemissämme on vielä sellainen ylempi ja alempi suhde. Ylemmät osoittaa ränikällä korkeampaa asemaansa. Ihmismieli ilmeisesti toimiin näin ja juuri ihmistuntemukseenhan koko jakoruljanssi perustuu.

Toinen tähän viittaava uutuus on kun kaikista on tehty päälliköitä. Esimerkkinä markkinontipäällikkö onkin myyntimies. Voihan näillä olla henkilökohtaista markkina-arvoa. Joskus on vain sääli seurata vaikituksia.

Kommentointi on suljettu.

css.php