ALLIANSSIMALLI???

Allianssimallin on niitä vedätyksiä, jotka yhdellä uudella sanalla saadaan aikaan. Muotisanalla. Kun ei ymmärretä mitä se tarkoittaa. Ja malliksi on järjestetty hyvä esimerkki tai ainakin hyväksi kehuttu. Tampereen tunneli. Se on kuin tämä kuuluisa pyramidihuijaus, jossa aluksi näyttää tulevan rahaa muutamille ovista ja ikkunoista.

Asissakin mukan oli heti mukana rakentajan edustaja. Ei siis kilpailua. Sitten tulee vedätys urakan hintaan. Mahdollisimman suureksi, jolloin toteutus jää alle budjetin. Erotuksesta korvataan muka hyvästä suorituksesta kaikille osallistujille. Lisäksi osallistujat, eli rakentajat saavat edullisen hintakuvan, vaikka todellisuudessa tapaus tuli ylikalliiksi.

Rakennusliikkeillä on tähän osaamista. Ne ovat aina osanneet lypsää yli urakan eri verukkailla. Nyt allianssi tarjosi todella hyvän alusten tarjoten vielä kaupantekijäiseksi hyvän maineen.

Kaiken tämän mahdollistaa kokemattomat tilaajat jotka on sokaistu allianssilla. He luottavat menetelmään kuin se kuuluisa pukki sarviinsa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun asiasta puhun. Taisi mennä tai toivottavasti meni assille terveiset jokin aika sitten. Enkä ole yhtään yllättynyt, että järki alkoi jo juosta. Tuli aikalisä.

Olisi aika siirtyä kilpailutukseen ja osaamiseen.

Kommentointi on suljettu.

css.php