BUSINESS FINLANDIN JAKAMIEN AVUSTUSTEN TUOMA TILANNEKUVA

Luettelo firmoista joille BF on jakanut koronatukia antaa lohduttoman kuvan suomalaisyrityksistä, etenkin niiden toimialoista. Yksinkertaisuudessaan kuva on se, että kaikki tärkeät arjen tuotteet valmistetaan Kiinassa. Eli tuotteet mitä tarvitsemme välttämättömästi.

Suomalaiset yritykset toimivat korkean elintason aloilla ja ovat hyvin herkkiä talouden heilahteluille ja vielä heikompia juuri tällaiselle kulkutaudille. Suomalaisille yrityksille on jäänyt viihde ja vapaa-aika, noin lyhyesti ilmaistuna. Parissa maakuntalehdessä oli luettelot avustettavista firmoista ja avustuksen myöntämissyistä.

Keksityt suunnitelmat oli nopeasti tai konsulttien avulla kyhätty kokoon hienoin sanakääntein ja valoisin näkyminen.

Leivän leipominen oli yksi tolkuimmasta päästä yrityksiä. Leipää tarvitaan myös vapaa-ajan ulkopuolella.

Länsimaat ovat syöttäneet bisnesviisaudessaan Kiinalle vankan talouden. Talouden joka kestää huonommankin elintason aikana. Suomalaisetkin ovat vieneet yrityksensä Kiinaan tai muihin halpamaihin. Tilanteen kestämättömyys on ollut jo pitkään nähtävillä. Mutta hetken voitot ovat taloujärjestelmämme heikkous vaikka sitä pidetään talousviisautena ja erinomaisena systeeminä.

Länsimailla on jäljellä vain ylpeys arvoistaan.

Kommentointi on suljettu.

css.php