KESKUSPANKKIRAHOITUSTA

Arno Juutilainen esitti Hämeen Sanomissa, että järkevänäkin pidetyt ihmiset ajattelevat, ettei keskuspankille tarvitse maksaa takaisin. Vastasin siihen, että vähemmän järkevätkin voivat olla tuolla kannalla.

Keskuspankilla on menestyvä bisnesidea. Se voi jakaa rahaa rajattomasti. Vain ihmisten ja kansojen käyttäytyminen asettaa sille rajoja. Suorajako koronasta kärsineiden pankkitileille ilman pankkien ratsiaa voisi olla vastikkeetonta, markkinoille jäävää rahaa talouden ylläpitämiseksi määräajaksi. Kun muu ansainta on häiriintynyt. Keskuspankki jakaa nytkin rahaa, jota se ei saa takaisin.

Vesa Vihriälä esitti muutama päivä sitten Ylen haastattelussa saman idean. Kuitenkaan sitä ei ole sen koomin ollut julkisuudessa. Mihin idea hävisi tai kuka sen tyrmäsi.

Kannattaisi asiaa selvittää. Se voisi keventää kansan takaisinmaksua yleisiltä markkinoilta hankittuun velkaan verrattuna.

Kommentointi on suljettu.

css.php