ONKO SUOMESSA SENSUURIA

KYLLÄ ON. SITÄ EI VAIN KUTSUTA SENSUURIN NIMELLÄ. UUSI HIENO NIMITYS ON MODEROINTI.

Kun Kiinassa moderoitaan sitä nimitetään länsimaissa sensuuriksi. Vastaavasti länsimaista sensurointia nimitetään moderoinniksi. Moderaattorin pitäisi määritelmän mukaan pitää keskustelu oikeilla urilla eli niistää ylilyönnit. MUTTA TOSIASIASSA kyse on sensuurista. Esimerkiksi mikäli jokin puolue ei tykkää kritiikistä, astuu moderaattori kuvaan. Kritiikin huonosta kestämisestä on jo näyttöäkin. Tämä koskee kykypuoluettakin, jonka luulisi viimeikseksi turvautuvan moiseen menttelyyn. Puolueen luulisi haluavan kehittyä.

Terve kritiikki on yleensä, ainakin juhlapuheissa pidetty terveenä ilmiönä.

Tuo hieno nimitys hämää meitä tosiasialta. Ikävien asioiden uudelleennimeäminen länsimaissa on pitkät perinteet. Yleensä mikään maailmassa ei muutu tai on vain vivahde-eroja. Sensuuri on todellisuudessa ollut aina voimassa myös meillä Suomessa.

Puolueethan itse asiassa moderoivat esimerkiksi kansanedustajia, eli rajoittavat tehokkaasti melkein heidän ajatteluaan, mutta ainakin heidän omia puolueen mielipiteestä erovia ajatuksia. Äänestystilanteessa asia on viety täydellisyyteen, vaikka kuinka päätös vie vikaan. Ja sen kansanedustaja tietäisi varmaksi. Mikäli ei tottele voidaan kansanedustaja moderoita pysyvästi omaksi ryhmäkseen. Tosin puolueella ei ainakaan vielä ole oikeutta erottaa henkilöä eduskunnan jäsenyydestä.

Edelleen ihmetyttää, että vain puolueilla on oikeus ilman eritystoimia asettaa ehdokkaat eduskuntaan. Puolueet käyttävät kansalaisille kuuluvaa valtaa ja luoneet käytännön ilman kansan demokraattista käsittelyä.

5 kommenttia artikkeliin “ONKO SUOMESSA SENSUURIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kykypuolueesta ilmoitettiin, että moittimani vika johtuu Facebookin ongelmista, jonka korjauksia odotetaan. Muilta osin kirjoitukseni on paikallaan. Nimityksiä vaihtamalla asiat saadaan näyttämään toisilta kuin ne oikeasti ovat.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Lähetin kyselyn Facebookille mikä on tilanne. Milloin he saavat yhteydet pelaamaan. Vai onko vika jossain muualla ja onko saamani vikatiedot oikeita vai vain suojautumiskeino tosiasioilta. On myös mielenkiintoista saako yksityinen henkilö näin suuret firmat huomioimaan vähäisten ääntelyn. Eli vastaavatko he kyselyyn.

  Onhan niin, että yksinämme olemme mitätön asia ja asiakas todella suurelle firmalla. Vain joukkoistuminen olisi voimaa, mutta tietoyhteydemme ovat heidän hallussaan. Meidän oikeutemme ja mahdollisuutemme ovat mitättömän olemattomat.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Kokoomuksen verkkouutisten juttuja ei vieläkään voi kommentoida. Onko syy Facebookin hitauden vai välinpitämättömyyden vai onko kokoomus halunnut verkkouutisten kommentoinnin loppuvan kaikkien kommentaattorien osalta vai olenko minun kommenttimahdollisuuteni tullut moderoiduksi eli sensuroiduksi.
  Vaikka kokoomus ilmoitti etten ole moderoinnin kohde. Vastuksia tilanteen oikeasta laidasta tässä odotellaan.

  Tämähän on kuin oikea jännärikertomus. Ei tärkeä, mutta kertoo osallistujista jotain tai paljonkin. Vai olenko minä niin tärkeä kommentaattori ja kommenteillani osunut arkaan kohtaan. Tässähän tuntee arvonsa nousevan mikäli asia on kuten arvailin.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Verkkouutisten kommentointimahdollisuuteen ei ole tullut muutosta. Eikä Facebook ole mitään korjausvaiheesta ilmoittanut. Odotellaan.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Nyt täytyy korjata edellistä kommenttiani. Verkkouutisten kommentointiin pääsee nyt hyväksymällä evästeet. Kommentointi on muuttunut vähän hankalammaksi ja se näkyy kommentointien määrässä. Tietenkin katkos on vienyt osan kirjoittajista.

css.php