SUOMALAISTA OMISTUSTA

Ministeri Lintilä on asettanut Juha Sipilän tutkimaan ja esittämään mahdollisia vahvistuksia suomalaselle omistukselle. Jo oli aikakin. Sipilä on siitä hyvä toteuttaja, että hän tuntee koko Suomen eikä vain pääkaupunkiseutua.

Nyt kun muistettaisiin myös valtion rooli. Valtio voisi olla vahva omistaja monessa entisessä ja uudessakin yrityksessä. Valitettavasti politikot vain osaavat myydä valtion omaisuutta. Eivätkä sitäkään osaa kunnolla tehdä.

Kiina on vaarallinen omistaja ja on tunkemassa kaikkiin mahdollisiin, varsinkin raaka-ainepohjaisiin yrityksiin. He tarvitsevat tuotantoonsa raaka-aineita. He ymmärtävät jalostuksessa saatavaan arvonnousuun. Heille se on työtä ja uutta vaurautta.

Me olemme jo vaurauden saattelemina laiskistuneet ja sallimme vieraiden touhuta maaperällämme haluamallaan tavalla. Meillä on ihannoitu muualta tullutta pääomaa. Ymmärtämättä etteivät he hyvää hyvyyttään meillä touhua ja sijoita. Se pääoma maksaa. Emme edes tiedä paljonko. Sellupohjaiseen kuitutuotantoon kiinalaiset ovat tunkeutumassa. Eli metsävarantomme kimppuun. Siihen osaan joka pitäisi olla meidän raaka-ainetta ja hiilinielu ilmastotalkoissa. Kainuustakin lopetettiin paperitehdas. Kajaani Oy ja nyt kiinalaiset valmistelevat Kainselfiberiä Paltamoon Kajaanin naapuriin.

Kajaani Oy meni fuusioiden kautta UPM:lle joka sitten lopetti tehtaan.

Toivottavasti Sipilä tajuaa tilanteen ja keksii keinon kerätä kansan varallisuutta suomalaiseen omistukseen pohjautuvaan sijoittamiseen. Meillä on valtavat pääomat kansan kokoon nähden. Ne on kuitenkin pankkien toimesta suurelta osin suunnattu maailman turuille, muita hyödyttämään. Kuten Kiinan markkinoille. Monet pankithan ovat muiden kuin suomalaisten hallinnassa. Kiitos siitä lankeaa sille Nallelle. Nallelle, joka on tavoitellut vain omaa hyväänsä. Ulkolaiset panki ohjaavat rahavirtoja omille mailleen ja vähentävät meidän omia mahdollisuuksia.

Kommentti artikkeliin “SUOMALAISTA OMISTUSTA”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Tehtävään annettu aika on todella lyhyt. Kesäkuussa pitäis olla ehdotuksia. Eli nyt tehtävässä ei ole ansainnan makua, vaan todellista pyrkimystä yhteiskunnan hyötyyn. Yleensähän nämä venyvät vuosien mittaisiksi ja ajankohtaisuus on mennyt aikoja ennen mietinnön valmistumista. Nyt on toisin. Odotan mitä viisasta tulemaan pitää. Edellytykset näyttävät olevan kunnossa.

    Odotan Sipilältä isoja linjoja ja käytännön ratkaisuja, joiden tehtävä on vain viedä yhteiskuntaamme eteenpäin eikä vain puolueen kannatusta. Ehkä tämä onkin sitä keskustalaista pitkänmatkan juoksua. Kestävyyslajia.

css.php