ELÄMME ETUAJASSA.

Ja se on mahdollista ottamalla jatkuvasti ja lisääntyvästi velkaa. Siis Hämeenlinnakin elää aikaa, jota se ei ole saavuttanut. Samoin valtio. Kuten useat kansalaisetkin.

Kukaan ei uskalla vallassaollessaan muuttaa ajan kulua. Siirtää kelloja kuvaannollisesti taaksepäin, niitä kuuluisia hyviä aikoja kohti. Me hyvin koulutettu kansa voisimme vuosittain pitää ns. akateemisen vartin velantotossa eli jäisimme hieman jälkeen kehityksessä ja velkamme kutistuisivat. Silloin ehtisimme siihen hitaanpaankin junaan, joka nykyraiteita myöten kulkee. Antoiko se kuulu EU-pikajuna, johon piti laikassa hypätä, meille kiirehtimisen mallin.

Nyt on EU:ssakin menossa kiireellä uudelleen järjestäytyminen. Nyt on mahdollisuus vallata määrääviä paikkoja, jotka ovat jääneet tyhjiksi exitissä. Tulot hupenevat. Rahottaako EKP jäseniään, että ne pysyvät nykyajassa mukana ja pystyvät hoitamaan Union-velvotteensa. Itse asiassa EKP velkaannuttaa meitä, kun rahaa tulee ilman tuottavuutta. Eli olemassa olevaa rahaa emme ole ansainneet toiminnallamme.

Kommentti artikkeliin “ELÄMME ETUAJASSA.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Normaalisti tässä tilanteessa, väljän rahan aikana, laukkaisi inflaatio reilussa ravissa. Jotain on vialla. Käytämmekö väljää rahha myös tuotteiden ostamiseen oman talousalueen ulkopuolelta. Yritykset kilpailevat tuontitavaralla jolloin hinnat eivät pääse nousemaan. Omaisuuden uusjako tapahtuu nyt aikaemmasta poikkeavalla tavalla. Se tuo todella isoille sijoittajille mahdollisuuksia. Sijoittajille, jotka tulevat uutena markkinoille.

    Tämä on se kuuluisa perstuntuma. Eli yhtä vahvalla pohjalla kuin muutkin talousennusteet. Saattaa olla niin tai voipi olla olemattakin. Savolaisittain.

css.php