MIKÄ ON PAHIN ESTE MUUTOKSELLE

Demokratia tietenkin. Maailmaa eteenpäin vienyt asia on muuttunut haittatekijäksi. Demokratia on kahlittu, vain harvain hallittavaksi manetelmäksi. Meillä puolueet ovat omineet demokratian omaksi monopolikseen. Siitä on tullut itseään täydentä menetelmä. Tuota mentelmää, siis itseään täydentävää, on pidetty erittäin vastenmielisenä. Mutta olemme menettäneet näkemisen kyvyn. Katsomme, mutta emme näe.

Ihmiset manipuloidaan äänestämään halutulla tavalla, kun vapaita vaihtoehtoja ei ole. Vaalien kysymykset ovat puoluetoimistojen miettimiä ja omaksi edukseen laadittuja.

Tähän samaan ongelmaan tyyssää myös ilmastonmuutoksen torjunta. Samoin kuin koronaviruksen leviämisen ehkäisy. Kaiken ajurina on pienten porukoiden hyöty ja talous, joka ei saa kärsiä, koska se vaikuttaa politikkojen tulevaisuuteen ja talouden heikkeneminen on haitaksi puolueiden maineelle. Me äänestämme meille eniten luvanneita. Kun muita ei ole tarjolla. Ei ole vapaata alkuperäistä demokratiaa. On vain sen muunneltu varjo.

Kommentti artikkeliin “MIKÄ ON PAHIN ESTE MUUTOKSELLE”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Juhani Lehto ei ole jättänyt kommentointimahdollisuutta viimeiseen kirjoitukseensa. Mikäli kaupungin tapa toimia on sellainen kuin Lehto kuvaa, olisi kansalaisten aika herätä seuraamaan kaupungin toimia. Mutta onkohan niin, ettemme pysy päätöstenteon mukana ja sen päättäjät tietävät ja voivat toimia aivan vapaasti omien mieltymystensä ja sidosryhmiensä mukaan ja heidän edukseen. Tuossa ilmapiirissä on mahdollista ja ainakin tilaisuus tarjoutuu piilotettuun korruptioon. Nuissa rahasummissa muutamat sadattuhannet häviävät huomaamatta muun kulurakenteen sekaan.

    Hallinnon käyttämä kieli on tavallista äänestäjää hämäävä. Tietyt ilmaisut vaatisivat saman kuin Katekismus; mitä se on.

    Nykyisenlainen demokratia mahdollistaa itse asiassa valvomattoman toiminnan. Kun hallinto on pienen piirin hallinnassa, eikä demokratia tarjoa tuulettumismahdollisuutta. Äänestäjä on puolueiden antamien mahdollisuuksien varassa. Hänellä ei ole alkuperäisen demokratian sallimia mahdollisuuksia.

css.php