MITÄ ON TÄMÄN PÄIVÄN ANEKAUPPA JA KUKA ANEKAUPPAA KÄY

Ja mihin siitä saadut rahat menevät. AIHETTA OLISI HYVÄ KOMMENTOIDA.

2 kommenttia artikkeliin “MITÄ ON TÄMÄN PÄIVÄN ANEKAUPPA JA KUKA ANEKAUPPAA KÄY”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Nyt käymme aivan uudenlaisista syylisyyksistä vapauttavaa kauppa. On päästy erilleen uskonnon aiheuttamien tunnonvaivojen kuittaamisesta rahalla. Ennen kirkko rahasti, mutta nyt perustetut firmat puhdistavat mitä olemme sotkeneet. Minä vain kyselen voiko näitä kahta verrata tai rinnastaa toisiinsa.

  Anekauppa oli huijausta, jonka ostajatkin tiesivät, mutta anekirjaa oli jopa arvokasta esitellä. En tiedä oliko siinä merkintä kuinka suuren aneen oli ostanut, mistä se vapautti tai oliko sillä voimassaoloaika.

  Nyt tähän asiaan sotkeutuu vihapuhevyyhti. On varottava sanojaan ettei joudu tuomiolle. Eli on muutettava esitystyyliään. Samoin kaikki, jopa politikot joutuvat tekemään. Kaikki on asetettava utelun tai kyselyn muotoon. Mutta suoraan ei saa esittää olevansa tiettyä mieltä. Suomessa ja ehkä muuallakin maailmassa joutuu muuttamaan puhetapansa. Suorasta puheesta vallitsevaan aikaan sopivaksi.

  Kehittäkäämme oma taraf-tyylimme. Eli kuulijan pitää ymmärtää ettei puhuja tarkoita sitä mitä puhui. Jos lipsahtaa vihapuheeksi tulkittava sana, sanoo vain taraf heti perään, niin sillä se kuittautuu.

  Ilman tarafia se onnistuu näin:
  Olen kuullut uutisista tai jostakin ajankohtaisohjelmasta sellaisen mahdollisuuden. Kun tupruttelee päästöjä voi ostaa vastaavankokoisen päästövähennyksen, joka toteutetaan Kiinassa. Intiassa tai missä maailmankolkassa tahansa. En tiedä sisältyykö hintaan lentolippu kohteeseen, todentamismatkaa varten. Olen utelia kuulemaan pitääkö kuulemani paikkansa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Juhani Lehto ei ole jättänyt kommentointimahdollisuutta viimeiseen kirjoitukseensa. Mikäli kaupungin tapa toimia on sellainen kuin Lehto kuvaa, olisi kansalaisten aika herätä seuraamaan kaupungin toimia. Mutta onkohan niin, ettemme pysy päätöstenteon mukana ja sen päättäjät tietävät ja voivat toimia aivan vapaasti omien meiltymyksiensä ja sidosryhmiensä mukaan ja heidän edukseen. Tuossa ilmapiirissä on mahdollista tai ainakin tilaisuus tarjoutuu piilotettuun korruptioon. Nuissa rahasummissa muutamat sadattuhannet häviävät huomaamatta muun kulurakenteen sekaan. Hallinnon käyttämä kieli on tavallista äänestäjää hämäävä. Tietyt ilmaisut vaatisivat saman kuin ketekismus; mitä se on.

  Nykyisenlainen demokratia mahdollistaa itse asiassa valvomattoman toiminnan. Kun hallinto on pienen piirin hallinnassa, eikä demokratia tarjoa tuulettumismahdollisuutta. Äänestäjä on puolueiden antamien mahdollisuuksien varassa. Hänellä ei ole alkuperäisen demokratian sallimia mahdollisuuksia.

css.php