SIIRRYTTIIN KUNNALLISEEN JÄTTEENKERÄILYYN

Markkinoitiin ajatuksella, että kaikille on sama taksa asuipa haja-alueella tai kaupungissa. Parin laskun jälkeen hinta tai paremminkin iltalypsy tuli mukaan.

Auton peruuttaminen maksaa erikseen. Nyt jokaiselta alkavalta 40 metriltä. Viime vuonna vielä alkavalta 20 metriltä. Meillä lajitellaan ne vähäiset jätteet ja kompostoituva muutetaan mullaksi. Nyt 8 viikon Sulo pönttöön menevä roskapussi painaa 199 grammaa. Tyhjennys maksaa 6,67 e ja peruutus 2×3,34 = 13,35 eli kilohinnaksi tulee 67,08 euroa. Mahdollisesti tulee vielä yksi peruutustaksaa lisää, jos auto ei välillä olevaa kääntöpaikkaa käytä. Eli hinta olisi 16,69 euroa. Roskapussin kyyti per kilometri olisi 162,03 euroa

Tuolla samalla taksalla saamme kaikki lajittelemamme jätteet kerralla kaatopaikalle ilman vaivalloista kuljetusta kauppareissujen yhteydessä. Vaarana on lajitteluinnon hiipuminen.

Ideana esitämme, että pussukat kerättäisiin vastineeksi kiinteistöverosta. Tuo vero kun on pelkkä rahankeräysmuoto, jolle maaseudulla ei ole mitään vastinetta tarjolla yhteiskunnalta. On todella ihmeellistä, että me täällä pohjoisessa joudumme kustantamaan asumisemme jo kertaalleen verotetuilla rahoilla hankitista asumuksistamme. Lisäksi roikumme yhteiskunnan hyväksymissä monopolienverkkoissa. Eikä niistäkään ole valinnanvapautta tai mahdollisuutta kilpailuttaa. Sähkön hinnan kilpailuttaminen on niitä kuuluisia lillukanvarsia.

Aina kun on ostopakko hinnat kiipeävät nopeasti kipurajalle ja monille jo ylikin sietokyvyn.

Kommentointi on suljettu.

css.php