KIINTEISTÖVERO.

Muuttuuko kiinteistöveron pohjana olevat kiinteistöjen arvot ja veron määrä sen mukana, kuinka kiinteistöjen markkina-arvot laskevat suurimmassa osassa Suomea.

Miten käy niiden kuntien ja kaupunkien verokertymille muutenkin laskevien väestömäärien, eläköitymisien myötä.

On oikeus ja kohtuus, että jäljelle jäävien kiinteistöverorasitus laskee markkina-arvojen mukana.

Markkina-arvojen laskulla saattaa olla myös hupenevien paikkakuntien pelastus tai ainakin jarruttaa muuttoa, kun asunnot eivät käy kaupaksi ja muutto näin estyy. Mutta voi niitä, jotka joutuvat kustantamaan jälkeen jättämänsä kiinteistön ja maksamaan vielä uuden paikkakunnan asumisrasitukset.

Ei ole kauan siitä kun oltiin huolestuneita asumisväljyydestä. Laskettiin milloin saavutamme eurooppalaiset asumistason. Rakennusmääräyksetkin ajoivat moista tavoitetta takaa. Nyt halutaan pieniä asuntoja ja mieluummin rattaille rakennettuja.

Politikkojen pitäisi nähdä tulevaisuuteen, mutta he katsovat vain seuraavan kuukauden kalluppeja. Puolueen etu on ajanut kansakunnan edun ohi molemmilta puolin. Sekä oikealta että vasemmalta. On päästy arvoyhteiskuntaan melko liberaalein keinoin.

3 kommenttia artikkeliin “KIINTEISTÖVERO.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kiinteistöjen aleneva arvo pitää näkyä myös perintöveron määrässä ja vielä etuajassa, koska kiinteistöjen omistus saattaa olla pitkäaikaista. Nyt maksetun perintöveron pohjana ollut arvo voi olla suuremi kuin myynnistä saatava arvo hyvinkin lyhyellä aikavälillä.

  Muutoinkin maaseudun vaikeita olosuhteita ei pitäisi lisärasittaa. Kun kasvukeskuksissa edut kulkevat eri suuntiin. Se tasa-arvo yhteiskunnan edessä.

 2. Rex Durio sanoo:

  Torpparilaki astui voimaan jotakuinkin v.19, satavuotta sitten silloin jokainen torppari sai lunastaa torppansa maat, kertamaksulla ja tuli siten maidensa ja kiinteimistöjensä omistajaksi.
  Kun kiinteistövero otettiin käyttöön, herraties milloinka, niin ilmeisesti tämä maiden ja kiinteistöjen omistusoikeus kumottiin samalla, koskapa kiinteistön omistajat jälleen joka vuosi joutuvat maksamaan taksvärkkihallinnassaan olevista kiinteistöistä.
  Olemme siis kunnan torppareita jälleen!

  Toki esim. taajamissa ja kaupunkialueilla sijaitseville kiinteistöille oli tästä ”torpparilain uudistuksesta” hyötyäkin jälleen. Kiinteistöverolla kun katettiin myöskin katumaksut ja tienauraukset.
  Mutta mitäpä saa haja-asutusalueiden kiinteistönomistajat? Ei edes lämmintä kättä!

  Kunpa edes jätehuollon saisi järjestettynä kunnallispalveluina ilman lisämaksua,

  Mutta paskan marjat, makseleppa vaan lisämaksuja aina sen mukaan kuka mikäkin taho keksiikin vaatia!

  Suomi on muuttunut nyt niin mälsäksi maaksi, että kai se olisi muutettava maailmalle, mutta Maailmakin on niin mälsä, vaikka onkin kyllä ainoa paikka maailmankaikkeudessa jossa on mahdollista elää..

  Joten kai se on tyytymuinen siihen että odotellaan sitä aikaa kun perikunta joutuu maksamaan taksvärkkiä kirkolle hautapaikasta..

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Avaa tästä niin saat lukea Rex Durion hyvän kommentin. Yritin jättää sen näkyviin tällä kohdalla, mutta epäonnistuin.

css.php