VOIKO RAHA DEFLATOITUA

OLIKO TUO DEFLATOITUA OIKEIN MUOTOILTU. ELI VOIKO RAHA KOKEA DEFLAATION.

Voisi kait tuota väittämää tai epäilyä tapahtuneesta pitää oikeana. Korkohan on rahan hinta. Korko on nyt kadonnut. Tosiasiassa rahasta joudutaan maksamaan kuitenkin. Siis rahan säilytyksestä. Pankeille raha on halpunut, olisiko suorastaan halpuutettu.

Joku aika sitten ihmisiä varoiteltiin korkojen noususta; nousevat ennen pitkää. Nyt talouden ennustajat puhuvat aivan muuta. Olemme ymmällämme. Elämme ennen näkemättömiä aikoja. Ennusteiden osalta on pidettävä suu supussa, kun kukaan ei tiedä missä mennään ja mihin mennään.

Maailmankirjat ovat muutenkin sekaisin. Maailman luonto on levoton, mutta niin on sotilaallinen tilannekkin. Kun lisäksi talous on ymmällään ja rahakin kohta arvotonta. Kaikki mihin ennen luotetiin on horjunut. Kiinteän omaisuuden arvokin on paikkasidonnaista.

Mikäli virtuaaliraha valtaa alaa, menettää yhteiskunta otettaan taloudesta. Virtuaalirahan hallintaan ei välttämättä päästä käsiksi lainsäädännöllä. Haistavatko pankit virtuaalisessa omat mahdollisuutensa olla riippumattomia keskuspankeista. He ainakin osaavat vapaina sooloilla, omaksi edukseen.

Kaiken kukkuraksi todellisen työn tekijät vähenevät. Ansainta siirtyy humpuukin toteuttamiseen. Kuka saa laulamaalla, savuilla ja pyrotekniikalla massat maksamaan muulla humpuukilla tai yhteiskunnan tuella hankitulla rahalla katselu ja kuunteluoikeuden, se kerää deflatoitunutta rahaa tukuttain kotiin vietäväksi.

Parempi on sanomalehtienkin kirjoitella vain osatotuuksia tapahtumapuistojen merkityksestä. Kaikkia lukuja ei kannata kertoa, jo politikkojen tyytyväisenä pitämiseksi.

Yksi pahimpia huolen aiheita on aivan selvä laiskuus, siis laiskuus oikeata työtä kohtaan. Ei ole sama mitä me teemme tai kellä tai missä maailmakolkassa tavaramme teetämme. Ja kaiken huipuksi pitäisi tuoda oikean työn tekijät EU:n ulkopuolelta, ilman mitään rajaa.

Kaikesta tästä olen pakinoinut, mutta ilman tulosta. Politikot eivät pysty asioita ratkomaan ja kansoilla koko Euroopassa ei ole ryhtiä.

Olisiko vanha kosti vielä voimissaan. Säretään, niin on tekemistä ja pakko ryhtyä töihin. Säretään itse, kun nuo hurrikaanitkan ei Euroopassa näytä toimivan.

3 kommenttia artikkeliin “VOIKO RAHA DEFLATOITUA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Yhteiskunta on ottanut kansalaisilta monia, etenkin rahanmenoja budjetillaan kannettavaksi. Eli maksaa puolestamme. Harrastaa ei voi mikäli ei ole sisätilaa. Antti Leinikka kirjoitteli tämän päivän HäSa mielipidepaltalla hyvin ilmavasti ja avarasti lähes samasta asiasta kuntapäättäjän näkökulmia. Kuitenkaan hän ei tuominnut kovin vakavasti yhteiskunnan osallistumista. Oli siitä kuitenkin ymmärrettävissä huoli rahoituksesta. Jos raha riittää niin siitä vaan.

  Hämeenlinnakin on koko lailla pieni yhteisö, jossa yhden totuuden mahdollisuus on suuri. Mutta todella pieniin pitäjiin verrattuna sananvapaus on merkittävämpi. Kun ihminen vapautuu ahtaasta ajattelusta voi ilmaisun kehityskin lähteä liikkeelle. Ja mielipiteensä voi tuoda julki saamatta täystyrmäystä yhteisöltään.

  Pienessä yhteisössä kuten pienessä kunnassa yksi aktiivinen henkilö saa paljon pahaa aikaan kunhan huolella valmistelee seuraajiensa mielipiteet. Pienen pitäjän valmius yhtenäiskulttuuriin on todella suuri. Poikkiteloin ei kannata asettua, voi joutua itse tulilinjalle. Vain joku rohkea uskaltaa, kun on kanttia riittävästi. Ei kyllä suuruuskaan aina pelasta. Ihmiset laumottuvat luonteensa mukaisesti erittäin mielellään. On suorastaan vaarallista kurkistaa tuon pöpelikön taakse, ainakaan näkyvästi.

  Kyllä Hämeenlinnassakin jotkut ovat väsyneet ja ilmeiseti todenneet; Olkoon mato rasvoneen.

  Siinä mielessä kokoomus on nyt ulostulollaan oikeassa, että yksilöiden pitää ottaa vastuuta itsestään. Kokoomus vain tarkoittaa aina pienituloisia ja eivätkä itse osallistu muuten kuin lisäämällä omia tulojaan.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Entäs tämän kommentin läpimeno.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Kiitän kaikkia kirjoituksiani seuranneita kuten kanssakirjoittajia. Samoin bloginpitäjää. Sanaa on saanut vapaasti käyttää ilman ahdistavia reunaehtoja ja ennakkotarkastuksia.

  Nyt on kuitenkin jotain tapahtunut. En saanut blogia ohjeista huolimatta toimimaan. Viimeisin kirjoitukseni tuli julkaistuksi Kuningasjätkän viimeisimmän kirjoituksen yhteydessä. Hän ystävällisesti välitti viestin julkaisuksi.

  Kirjoitukseni ovat sisältäneet politiikka. Politiikan taustoja. Ainakin yrittänyt katsoa löytyykö se pääasia sieltä takaa. Arkipäivään ja kaikkeen pitäisi sisältyä myös hengellinen puoli, ja sen pitäisi olla luonnollinen osa ja apuneuvo ajattelullemme.

  Ihminen ei ole vuosituhansien aikana kovinkaan muuttunut. Oletamme että kulttuurimme on nyt erilainen, mutta tosiasiassa se onkin juuri semmoinen kuin ennenkin ja pysynee semmoisena.

  Kyllä tästä rupeamasta hyvä muisto jää, Vaikka kaikki nyt ehkä poistuvat kukin omalle suunnalleen kuten armeijan jälkeen. Varmaankin tulee seurattua jääkö blogi elämään ja kehittyykö se. Kirjoittajat ovat olleet nykyisin harvassa.

  Kiitos kaikille.

css.php