BORIS JOHNSON KÄÄNSI TAKKIA

MUTTA EI OMAANSA, vaan Ranskan Macronin ja Saksan Merkkelin. Näille takkiensa nurjat puolet tulivat esille. Emmaanuel ja Angelahan ovat Eu:n todelliset päättäjät. Eivät mitkään komiissaarit tai parlamentit.

Toisen ilmaisun mukaan Boris viskasi pallon takaisin EU näppeihin polttelemaan. Heillä on kaksi kuukautta aikaa esittää uusi erosopimus.

Eli savolaisittain vastuu siirtyi kuulujalle. Eli kapula kalahti omaan nilkkaa EU:lle. Onhan näitä ilmaisuja.

Arvioiko Junckers väärin kun esitti jäykkää ylimielisyyttä erosopimuksen uusimisen suhteen. Nyt Merkkelin ja kumppaneiden on mietittävä mitä muita metkuja arvaavattomalla Johnsosnilla onkaan vielä kaikken varalta, jos haluavat edelleen jäykistellä.

POLITIIKAN NURJA PUOLI esittäytyy kaikessa raadollisuudessaan Englannin Työväenpuolueen toiminnassa. Mikäli he ajaisivat oman maansa etua he olisivat samassa rintamassa Johnsonin kanssa. Mutta ei. Oman puolueen kuviteltu etu menee maan edun edelle. Heidän pitäisi olla sopimuksettoman eron kannattajia, mikäli EU ei lähde Englantia tyydyttävään uuteen sopimukseen. Tässä näkyy politiikan todellisuus. Valitettavasti. Näinhän se on meilläkin. Kuten Vapaavuorella sote-tavotteessaan.

Monet EU-maat, mm. Suomi, ovat häviämässä taloudellisesti mikäli Englanti eroaa ilman sopimusta. Mutta EU:n etu ajaa ohi jäsenmaiden edun. Tai paremminkin poliittisen voiton tärkeys ajaa ohi myös Unionin oman edun.

Tuolle tasolle päätöksentekoon ei pitäisi tuollaisia hölmöläisiä päästää. Eikä politikkoja laisinkaan, vaan aioiden hoitajia. Puolueet pitäisi kansan edun nimissä lailla kieltää. Tietenkin nuo asiainhoitajat ajaisivat omaa asemaansa. Eli lopputulos; Asiat olisivat ja menisivät hyvin kun ihmisen ei niihin puuttuisi tai pääsisi käsiksi. Mitenkä robotit päättäjinä. Kaikki päätökset olisivat järkeviä, kunhan ihminen ei pääse antamaan päätösten takoon reunaehtojaan.

Kommentti artikkeliin “BORIS JOHNSON KÄÄNSI TAKKIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Oma lehmä ojassa, kuvaa hyvin politiikkaa. Mikäli se on ainut lehmä, kuten politiikassa on tapana kulloinkin ojasta yrittää pelastaa, kannattaakin sitä kammeta ylös.. Jokaisesta lehmästähän löytyy jotain lypsettävää omaan maitosammioon, pelkästään omaan käyttöön.

  Englannissa on hurjat intohimot vuotaa tietoja, jotka ajavat oman lehmän ylössaantia. Pelottelukampanja muistuttaa meidän EU:iin liittymistämme. Tapahtuu kauheita ellei heti ja nyt liitytä. Ja Englannissa talous menee mullin mallin ja tavaratkin loppuvat. Ennen kaikkea lääkkeet. Lääkkeet ovatkin hyvä keksintö pelotteluun. Saattaa joku ja vaikka isompikin joukko jopa kuolla.

  Kyllä EU:n jäsenyys onkin nyt mahtava ihmisläheinen suorastaan kansalaisia pelastava, enkeliin verrattava järjestö.

  Olikohan aikoinaan ajatus, että sisämarkkinat ovat pelastus halpatuonnille. Mutta kävikin niin, että suuret eurooppalaiset firmat kattavat koko EU-alueen sisämarkkinoiden tarpeen. Tosin tuotteet ovat eurooppalaisen nimisiä Brauneja ym. mutta kaikki on tehty Kiinassa. Eli mitä tulliliitto saikaan aikaan.

  Esitän, että kaikissa tuotteissa ja niitä koskevissa mainoksissa pitää olla valmistusmaa nähtävissä. Pelkkä valmistuttaja ei riitä. Valmisusmaa pitää olla ainakin yhtä isolla kuin hintamerkintä.

  Kaiken kukkuraksi me tuemme Kiinan pullistelua ja kansojen alistamista omilla ostoksillamme. Nämä eurooppalaiset firmat viis veisaavat (ei ne veisaa muutenkaan) muusta kuin omasta tuloksestaan ja osakkaidensa hyvinvoinnista. Ja mehän sen kaiken rahoitamme. Rahoitamme pienen porukan Euroopassa että Kiinan pullistelun.

css.php