OLEMMEKO SAUDIEN TIELLÄ.

VAI OLEMMEKO VAIN YKSINKERTAISESTI HERRAKANSAA. Vapaita tekemään mitä kunakin päivänä miellyttää tehdä. Esimerkiksi puutarhoille, ainakaan kaikille ei suomalaista poimijaa edes oteta työhön, siis poimimaan marjoja. Mansikoita ym. Siitä työstä olemmekin täysin vapaita.

Tyontityövoima on erittäin haluttua. Voisiko arvailla syitä. Onko ahkeruus heillä paremmmin hallinnassa. Vai olisiko työn hinta heillä paremmiin kohdallaan. Nöyrempiä ehkä. Hygieenisempiä. Teinkö edes oikeita kysymyksiä. Marjatilalliset ehkä tietävät syyt tarkemmin, mutta kertovatko.

Voisiko syynä olla, että yhteiskunta ottaa meistä yhä enenevässä määrin vastuuta. Eli siirtää vastuun ylsilöltä yhteiskunnalle. Se vaatii rahaa valtion budjettiin, mutta tuo vastineeksi ääniä puolueille. Vapaa-aikanaakin voi hoidattaa lapsensa yhteiskunnan palveluna.

Kunhan vielä vapautetaan ns. tarveharkinta muiltakin aloilta olemme pääsemässä saudien elintasoon, tai ainakin heidän elämäntyyliinsä käsiksi.

Nykyhallitus vaikutti inhimilliselle, mutta liika inhimillisyys onkin pahasta. Tulee mieleen tv-mainos, jossa aviopuoliso sanoi ainakin kymmenen kertaa peräjälkeen rakastavansa puolisoaan. Sekös rupesi kuulijaa ärsyttämään. Eli liiallinen hyväkin on pahasta.

Onhan meillä muitakin saudimaisia piirteitä. Tosin naiset saavat olla kuten miehetkin ainakin toistaiseksi, melkein. Mitä nyt lasikatot vaivaavat. Mutta joitain puolueita tai tiettyjä henkilöitä valvotaan jopa poliisivoimin. Joka sana syynätään onko ilmaisussa vähääkään viitettä vihapuheesta. Jos se vähänkään haiskahtaa kielletyltä mielipiteeltä ilmianto lähtee välittömästi. Saas nähdä joko olen vastuussa kirjoituksestani.

Kommentti artikkeliin “OLEMMEKO SAUDIEN TIELLÄ.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Katselin vanhoja blogikirjoituksia ns. tämän blogin kulta-ajalta. Kun Kuningasjätkä ja kaikki muutkin hyvät kirjoittajat esittivät ajatuksiaan ja huomioitaan maailmasta. Olen kurkkinut monelle blogille ja onhan siellä mielenkiintoisia mahdollisuuksia, mutta tämän blogin tapaista vapaata kanavaa ei ole tullut vastaan. Ei tarvitse kuvaansa laittaa esille. Vain teksti on ratkaiseva, ei se mille näyttää. Onko naama edes uskottava. Eikä ole ennakkosensuuria. Tai ainakaan se ei näy käytännössä.

    Ihmettelen edelleen tuota kirjoittajien pakomatkaa. Näkyvyys on mennyt pitkälti heidän mukanaan. Mutta kuitenkin mielenkiintoa näyttää olevan. Koska lukijatkin ehkä tietävät tämän olevan vapaa kanava ja sentähden omalla tavallaan arvokas.

css.php