KANNATTAA OLLA TARKKANA

MIKÄLI SEURAA AJANKOHTAISIA MAAILMAN ASIOITA.

Kaikilla uutisilla ja ulostuloilla on jokin taustalla oleva tarkoitus sen varsinaisen uutisen lisäksi. Ehkä se taustatavoite onkin juuri se uutinen. Se vain halutaan viedä sellaisenaan tajuntaan. Käsittelemättömänä. Kait sillä on oma nimikkeensäkin. Annampa sille oman keksimäni; suoratoisto. Kun sitä toistamalla viedään eteenpäin ja levitetään.

Poliisilla on tutkinnoissaan hyvä ilmaisu. Syytä epäillä. Siinä paneudutaan asian ytimeen kun etsitään totuutta. Tulleneeko muissa yhteyksissä meillä mieleenkään etsiä taustalta esiin kaivettavaa tottuutta. Poliiseilla se on ammattiin liittyvä tehtävä, kaivaa se esiin, minkä tekijä haluaa nimenomaan kätkeä.

Menetelmät ovat ikivanhoja ja helposti havaittavissa, mutta vaativat hieman syventymistä ja katsomista asioita ulkopuolisen silmin, vapauttamalla itsensä joko omatekoisesta ja yhteisönsä antamasta valmiista asenteesta.

Me kuulumme erilaisiin populaatiohin, joiden ajattelutapa on yhtenäistetty ja edellyttää samanlaisuutta kuuluakseen joukkoon. Joukon ulkopuolelle joutuminen on henkisesti erittäin raskasta. Sempä takia erilleen joutumista erityisesti varotaan ja sitä omainaisuutta uutisoidessa käytetään härskisti hyväksi.

Juuri tuohon ominaisuuteen perustuvat jopa kansojen rajuimmat ylilyönnit. Mutta lähipiirikään ei anna siitä vapautusta. Voisi jopa sanoa, että maailmasta löytyy narsistisia piirteitä kaikista populaatioista ja jopa ns. herrakerhoista.

Hyvä lähtökohta voisi olla ettei usko ensimmäistäkään uutista sellaisenaan, vakka se raskaalle voi tuntuakin. Oma arvo voi kuitenkin nousta. Kannattaa ehkä kokeilla.

Kommentti artikkeliin “KANNATTAA OLLA TARKKANA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Mikä yhdistää varmimmin. Tietenkin vanha konsti. Yhteinen vihollinen. Eikä ratasta ole tarvinnut keksiä uudestaan. Tarkemmalle tarkastelijalle selviää, ettei siinä konstissa ole vielä kumipyörää. Se on vanha kärrynpyörä, hiekkatiellä äänekäskin.

  Kyllä brexitillä ja Unkarilla sekä kumppaneilla on yhteinen merkitys. Katsonta on käännettävä brexitistä poispäin, koska se edustaa Unionin hajaannusta. Eikä haluta vain kansan päätä käännyttää vaan koko EU- parlamentti meppeineen on saatava yhdensuuntaiseksi.

  Ihmettelen vain ettei Englanti ole hoksannut käyttää omaa yhteisöään. Kuningatarhan edustaa 16 maan hallintoa, eli on näiden maiden, tosin vallaton, päämies. Mutta kuitenkin yhdistävä voima. Onko tuo seikka Englannin valttikortti, jota ei vielä haluta käyttää. Antavat EU:n keksiä itse mitä ovat menettämässä, neuvotteluhaluttomuutensa takia.

  Olen näistä porissut ennekin, mutta asiantilan jatkuminen antaa aiheen kerrata tilannetta.

  Kuuntelemattomuus on ollut Unionin taramerkki. Päsmäröinti esimerkiksi meidän metsistä alkaa jo tympiä. Päsmäröinti voi olla normaali markkinatoimi. Saada metsien arvo laskemaan, jolloin se on hyvä sijoituskohde. Suomalaisten myyntihalukkuuskin saattaa sääntöjä tiukentamalla kasvaa. Mehän jouksemme taas siihenkin lankaan.

  Moni on kaivannut myönteisyyttä näihin blogikirjoituksiin. Mutta aikamme ja ulkopuolisten tavotteet tuottavat vain arvostelukohteita. Olisin niin mielelläni myönteinen. Mutta en kuitenkaan pahoita mieltäni kuten eräskin herra. Kirjoitan niinkuin ajattelen.

css.php