HUOMAAKO SIRPA PIETIKÄINEN KUINKA HÄN OMASSA KIRJOITUKSESSAAN MOITTII OMAA TOIMINTAANSA.

PIETIKÄINEN KIRJOITTI AIKOINAAN TÄSSÄ BLOGISSA.

Hän lopetti, koska yleisö ei tykännyt hänen mielipiteistään. Politikon pitää kestää arvostelu. Eikä hän tämänpäivän (05.08.19) HäSa mielipidekirjoituksessa vieläkään ymmärrä moniarvoisuutta, syrjimättömyyttä, eikä kansojen tasa-arvoa, eikä varsinkaan demokratian oikeata luonnetta.

Perimmältään kysymys on vallasta. Muutamat valtiot ja Euroopassa kasvava kansallistunne uhkaavat valtaan tottuneita. He käyvät juuri Pietikäisen esimerkinnä pitämällä Hitlerin tyylillä heidän kimppuunsa. Pikku hiljaa kiristävät otetta EU-sääntöihin vedoten. Pietikäinen ei hyväksy vaaleilla valittuja hallintoja ja puolueita, vaan hyökkää niiden kimppuun jatkuvasti lisääntyvällä painostuksella ja rankaisu-uhalla. Kuten Hitler aikoinaan.

Näillä mailla on vikansa, mutta joka uskoo demokratiaan jaksaa odottaa järjestelmän korjaavan mikä on vialla. Jos se äänestäjien mielestä on nykyisellään hyvä heidän hallintonsa, saa se välttää Pietikäisellekin.

Demokratiaa verrataan markkinatalouteen. Molemmat korjaavat virheensä, paitsi nyt monopolitilanteessa. Mutta monopolihan ei olekaan markkinataloutta.

Vihapuheen vahtimisesta on tullut yksi polittinen keino vallan säilyttämiseksi itsellä ja toisten eliminoimiseksi. Vastustajan puhe nimetään vihapuheeksi, varsinkin mikäli vastustaja on nouseva poliittinen voima. Samalla rajataan sananvapautta, joka onkin nyt kaventumassa kovaa vauhtia. Osittain tarkoituksellisesti ja melkoiselta osalta tyhmyyden takia. Ei ymmärretä, että erilaisia mielipiteitä ja poliittisia puolueita tarvitaan.

Saattaa olla niinkin yksinkertainen syy, että koetaan jotkut henkilöt niin ylivaoimaisiksi älykkyydeltään, että on turvauduttava vippaskonsteihin.

Lopuksi: En ole minkään puolueen kannattaja. Olen erittäin harkitseva äänestäjä. Tämäkin kirjoitus varmaan leimataan vihapuheeksi eikä mielipiteen ilmaisuksi vallitsevasta tilanteesta.

PS. Meidän lähialueella on riittävä esimerkki kuinka oppositiota ei hyväksytä edes yrittämään päättäjäksi. Pietikäinen on samoilla linjoilla, muta ei vielä noin pitkällä, mutta henki on sama.

2 kommenttia artikkeliin “HUOMAAKO SIRPA PIETIKÄINEN KUINKA HÄN OMASSA KIRJOITUKSESSAAN MOITTII OMAA TOIMINTAANSA.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Nostattaako Sirpa Pietikäinen kannanotoillaan tutkintapyyntöjä aivan selvistä mielipiteistä, kun hän antaa ymmärtää, että on olemassa vain yksi oikea mielipide. Ja se oikea mielipide ajaa jopa demokratian edelle.

  Nyt tutkintapyyntö on jätetty kolmesta politikosta. Yhtenä Päivi Räsänen. Raamatun faktojahan siinä tutkintapyynnössä ajetaan takaa. Kysymys kuuluukin miksi Pridet eivät kestä toisenlaisia näkemyksiä. Eikä Raamatun totuuksia saisi heidän asiassaan esittää. Niin, mitenkä se uskonnonvapauslaki toimiikan ja miten sen pitäisi toimia.

  Kirkkokin saa esittää Raamatun ohjeiden vastaisia kannanottoja ja kas kummaa siitä ei kukaan ole nostanut kanteita.

  SOMALIALAISSYNTYINEN HUSU

  haukkuu suomalaisia ja etenkin Perussuomalaisia rasisteiksi ja antta sitten suomalaisille anteeksi. Mutta ei itse pyydä anteeksi puheitaan. Nythän on niin, ettei tietyt yleisesti hyväksytyt mielipiteet päädy vihapuheiksi. Juuri näistä taustahyväksynnästä kritisoin Pietikäistä.

  Miksihän maailma on nyt erittäin levoton paikka. Eurooppa omalla tavallaan ja muut maanosat sodan ja ainakin sodanuhan alla. Saasteetkin uhkaa. Esitän rehellistä asiohin panaeutumista, ilman varmoja ennakkoasenteita. Yleensäkin kun hyvä poistuu astuu paha tilalle. Niinsanottu tyhjiöteoria. Sotilaallinen tyhjiö esimerkkinä.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Mellakassa panokset ovat jo kovia, oikeutetusti. Niin paljon kielteistä on ollut. Ihmiset ovat lähes typerryksissään mellakkapaikan valinnasta, kun kaupunki on vartavasten tällaisille tapahtumille rakentanut alueen.

  Kommentoin näin vain omalla palstallani, että muut hyvät kommentit ovat helposti nähtävissä. Etten vie niiltä tilaa turhanpäiten.

css.php