MAAILMA ON TÄYNNÄ RISTIRIITOJA

KUN KURKISTAA TAUSTOIHIN

aina törmää ristiriitoihin. Edes talouden ennustamisessa eivät päde vanhat totuudet. Virrat kulkevat vastakkaiseen suuntaan kuin pitäisi. Puro virtaakin vastavirtaan.

Nyt esimerkiksi Ameriikassa pitäisi pörssikurssit nousta kohisten, mutta suunta onkin alaspäin. Tosin lievästi, koska Trumpin julistamat tullit kiinalaisille kulutustuotteille oletaan väliaikaisiksi.

Ennen suojatullit vauhdittivat kotimaisen kysyntää, mutta ei enää. Reaktiosta voi päätellä kuinka vähäinen osuus kulutustuotteista on ns. kotimaisia. Kun Kiinan tuonti tyrehtyy, jää kauppa ilman tuotteita. Näin on Ameriikassa ja myöskin meillä Suomessa ja Euroopassa.

Samasta reaktiosta voimme päätellä vapaakaupan merkityksen ja nimenomaan kulutuksen ylläpitämiseksi. Ilmastohuoli ei paina mitään. Pörssikurssit reakoivat kun kulutusmahdollisuudet järkkyvät. Ilmastomuutoksen kannalta kulutuksen hiipuminen olisi merkittävän myönteinen ja toivottu tapahtuma. Pitäisi itse asiassa nostaa pörssikursseja, koska maapallon hyvinvointi pitäisi olla myönteinen asia.

Pörssikurssit eivät tunne pitkänajan hyötyjen merkitystä. Tulosta pitää syntyä tässä ja nyt.

Itse asiassa voimme päätellä, että ilmastosta ovat huolestuneet aivan eri ihmiset kuin talouden pyörittämisestä. Talousihmiset ja yritykset nostavat vain imagoaan ja samalla myyntimääriään. Ilmasto onkin vain PR:ää.

Petetäänkö meitä???

Ostimme uuden taikinakoneen rikkoutunee tilalle. Halusimme eurooppalaista valmistetta olevan. Myyjä luuli tuotteen josta olimme kiinnostuneet englantilaiseksi. Vain suunnittelu oli Eurooppalaista. Ohjekirjassa oli pienellä; valmistettu Kiinassa. Suunniteltu Englannissa.

EKP on huolestunut inflaation pienuudesta. Tavotteena on 2 %:n hintojen nousu, mutta kun ei nouse. Minulla on ehdotus ja varmasti tepsivä konsti. Siirretään kulutustuoteiden valmistus kunkin maan omalle teollisuudelle. Samalla se paljastaisi meidän hyvän tulotasomme heikkouden. Se johtuukin kiinalaisten halvoista tuotantokustannuksista. saamme tuotteet tuloihimme nähden halvalla. Mutta samalla työllisyytemme pysyy heikolla tasolla ja valtioiden budjetit jäävät alijäämäisiksi. Eli velkaanumme.

2 kommenttia artikkeliin “MAAILMA ON TÄYNNÄ RISTIRIITOJA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  MUTTA ONNEKSI

  meillä on sähkön jakelun ja kaukolämmön toimittajia, jotka pitävät huolen inflaation kohenemisesta. Toivottavasti ne auttavat EKP:tä eli Euroopan Keskuspankkia nostamalla hintoja. Ainakin he ovat toteuttamassa pankin toiveita. Mutta näyttää etteivät he uskalla tehdä tarpeeksi suuria hinnankorotuksia, vaikka kansa jo niiden suuruutta huokailee. Siinä se ristiriita onkin. Meidän mielestä korotukset ovat ylisuuria kuten yhtiöiden voitotki ja Keskuspankki kuitenkin joutuu vastaavasti huokailemaan oman tehtävänsä toivottomuudesta.

  Mikäli me kansalaiset haluamme pitää inflaatiota vastaisuudessa kurissa ainakin sähkönjakelun osalta, ostakaamme aggregaatteja. Korvataan omatekoisella sähköllä tarpeemme. Annetaan siis sähköyhtiöiden maistaa omaa markkinatalouttaa. Kun tavara ei käy kaupaksi, markkinat luultavasti oimivat ja tulevat laskemaan hintoja. Aggregaattien käyttö vaatii vain riittävän pitkän ajanjakson.

  Asian tehostamiseksi voimme lähettää saastuttamisviestin vihreälle puolueelle. Pöllyytellään kunnon dieselsauhut ja äänekkäät pauhut eduskunnalle ja muillekkin puolueille. Riittääkö heidän kanttinsa katsoa monopoleja kauankin ja kuunnella moottorien jylyä. Seuraavia ”Dohan” kierroksiakin voisi informoida saasteista ja kansan kyllästymisestä päättäjien pöljiin päätöksiin.

  Seuraavissa vaaleissa pannaan kaikki edustajat uusiksi sekä kunnallisella tasolla, että eduskunnassakin. Ei yhtään vanhaa partaa eikä hameniekkaa nostamaan helppoa kuukausituloa ja reissaamaan kulukorvauksilla keräämässä ääniä. TEHDÄÄN SÄHKÖN JAKELUN JA KAUKOLÄMMÖN VAALIT JA SAMALLA SÄHKÖN TUOTANTOKIN SIIRRETÄÄN VALVONTAAMME.

  OLIKO TÄMÄ NYT SITÄ VIHAPUHETTA. OLETTAISIN KANSAN OLEVAN TILANTEESEEN ERITTÄIN VIHAINEN, JOKA KOHDISTUU YHTIÖIHIN JA PÖLJYYDESTÄ PÄÄTTÄNEISIIN VALTUUTETTUIHIN.

  KOKOOMUS YRITTI VIELÄ TERVEYDENHUOLLONKIN MYYDÄ KANSAINVÄLISILLE FIRMOILLE. ELI PÖLJYYS OLISI SAANUT UUSIA ALUEITA. ONNEKSI VAALIT PELASTIVAT TILANTEEN. VAIKKA EI VAALIT OLLEETKAAN TÄYSIN SOTEVAALIT. KANSAN PELKO OLI AIHEELLINEN.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  MIKSI MIEHILLÄ EI OLE BURKHAA TAI BURKAA

  kun se naisilla näyttää olevan pakollinen. Miksi länsimaiset naiset eivät käytä burkaa. Siinä onkin jo ristiriitaa kerrakseen. Voihan olla, että saamme vielä sellaisen opin, jonka ulko-olemus vaatii erityispukeutumista. Kyllähän lännessäkin historiallisena aikana vaatteilla eroteltiin ylimmystö kansasta. Oliko se varallisuuskysymys. Ehkä sitäkin. Mutta pitihän sitä näyttää mitä aatelia sitä ollaan.

  Mistä nyt erottaa paremman väestön. No autosta ja asunnosta tai asunnon sijainnista. Ollaan paremmalla alueella. Eikä missään rinkkepyyssä. Voi se puhetapakin kertoa omaa viestiään. Armeijassa se on kauluslaatta ja kirkossa panta kaulassa. Pahan juopon tunnistaa nenästä.

  Burka tasaisi kaikki eroavaisuudet. Kiinassa Maon aikana kokeiltiin samapukuisuutta. Taisi lopahtaa talouden nousuun.

css.php