POIKKEVATKO KANSOJEN LUONTEET TOISISTAAN.

Saattaapa hyvinkin olla niin. Käykö kaikille ns. länsimainen demokraattinen oikeuvaltioperiaate jota me mieluusti suorastaan tyrkytämme muille. Onko tuo periaate vain vientiuotteena hyllyssä. Mutta hyvin rajoitetusti omassa käytössä.

Aika mielenkiintoinen tuo Unkarin Orbanin syytös meidän perustuslakitituomioistuimen puuttumisesta. Siinä on itse asiassa perää. Politikothan siinä meidän systeemissä tulkitsevat itse laatimaansa perustuslakia. Eli ei ole politiikasta riippumatonta tuimioistuinta. Ei ehkä tilanne ole ollut ongelma, kun on ollut hyvät ja tiukat ihmiset perustuslakivaliokunnassa. Kuten soten esimerkki osoitti.

Mutta kun sattuu ns. hyvät ja mukavat miehet valiokuntaan, asia voi olla hetkessä aivan toinen.

MUTTA TUO OTSIKKO

Kansakuntien luonne-erot ovat selvät ja melkoiset. Kaikkihan me tunnemme venäläisen kansanluonteen. Valehtelee kuin suola venäläinen. Tai vaikka voissa paistaisi. Siinä muutama esimerkki tietoistamme. Tämänkin päivän uutiset vahvistavat vakaan käsityksemme naapurikansasta.

Suomalaiset oppivat käsittelemään toisen maailmansodan jälkeen naapuria, ehkä juuri joustavan kansanluonteen innoittamana. Ja pitäähän pienen olla nöyrä, ainakin siihen asti kun pääsee isomman suojelukseen. Nyt suojelua haetaan EU:sta kun ei kehdata suoraan Natoon.

Saksalaisiin pääsimme tutustumaan moneenkin otteeseen. Luulimme tuntevamme heidät. Siinä mielessä olimme perillä heidän tahdissamarssimisen taidosta, että jääkäriksi aikovat lähtivät opettelemmaan vasemman maahan tömäytystä itsenäisyyspyrkimysten innoittamina. Vasen, vasen, tahdissa mars.

Sitä saapi ihmetellä miksi amerikkalaiset ovat hyväksyneet tuollaisen johtajan kuin Trump. Mutta hehän ovatkin sekakansaa. Oikea sekametelisopan kertymä. Trumpissa on kaikille jotakin, joko myönteistä tai kielteistä.

Kansojen luonne saattaa muuttua. Kun elintaso nousee tietylle tasolle, iskee laiskuus ja vie hyvänkin luonteen menessään. Länsimaille on käynyt juuri niin. Olemme päässeet yhteinäiskulttuuriin. Kukaan ei kehtaisi vaivautua työntekoon. Sijoittaminen ja operointi on noussut arvoon ja paljon pitäisi saada lyhyessä ajassa. Juuri tuossa ominaisuudessa piilee tuhon siemen.

MIETIN EILEN SYÖMÄÄN LÄHTIESSÄNI KEHTAANKO KIRJOITTAA TIETYSTÄ AIHEESTA.

Aiheena olisi ollut muutamien parisuhteiden lapsien oikeista vanhemmista, kun tietyt yhdistelmät eivät voi saada omia lapsia. En kehdannut kirjoittaa. Sanon kuitenkin jotain. On laadittu toimiva järjestelmä, sillä heikkoidella, että lasten tunteita ei ole otettu huomioon. Toteus on täysi-ikäisten ehdoilla rakennettu.

Kommentti artikkeliin “POIKKEVATKO KANSOJEN LUONTEET TOISISTAAN.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Meillekin on pesiytynyt merkillinen piirre. Varsinkin puolueiden, erityisesti puolueuskollisten keskuuteen. Muistuttaa pitkälti venäläisten tapaa hyväksyä asioita. Vaikka tiedetään jostain johdon kommentista ja maassa tapahtuvasta, tai ulkopuolisille tehdystä vääryydestä, hyväksyy kansa ja samoin puolueuskolliset väärän tiedon sumeilematta.

    Että kansojen ominaispiirteitä myös matkitaan tai käytetään ns. rehellisissäkin maissa tarkoituksesta riippuen.

    Manaana. Oliko oikein kirjoitettuna, mutta tarkoittaa huomenna. Edustaa latinalaista kansanluonnetta. Espanja ja Portugali ja ehkä Ranskakin ovat samaa sarjaa. Ainakin kielisukulaisia. Aivan eri maata kuin Saksa. Vai tekeekö maahanmuttajat Saksassakin jo varsinaiset työt. Olemme Euroopan Unioinissa omaksuneet kyseisen ominaisuuden länsimaiseen pörssiytymiseen mukauttaen. Helppoa rahaa tai tehdään työ vasta huomenna, tai ei käytännön työtä ollenkaan. Teetetään muilla. EKP rahoittaa.

css.php