LIITTYMISMAKSUT SÄKÖNJAKELUUN LIITYTTÄESSÄ.

TÄMÄ KYSYMYS

pitäisi selvittää, kun sähköyhtiöt ovat nyt voittoa tuottavia yrityksiä. Muutos yhteiskuntaomisteisiin on merkittävä.

Pitäiskö liittymismaksut olla sijoituksia sähkön jakeluyhtiöön. Eli uudet liittyjät ja myös aikaisemmin liittyneet olisivat yrityksen osakkaita liittymismaksullaan.

Nythän on kahdenlaisia liittymismaksuja. Toiset palautetaan liittymästä erotessa ja toiset jäävät pysyvästi yrityksen pääomaksi, eikä niitä palauteta. Nämä maksut ovat selvästi yrityspääoman keräämisluonteisia ja sentähden niitä pitää käsitellä sijoituksina.

Samalla nämä uudet omistjat voisivat vaikuttaa kuluttajina ja myös omistajina monopoliasemassa olevan jakeluyhtiön hinnoitteluun ja järkevöittää sen toimintaa. Ehkä samalla pienentää ulkolaisten omistamishaluja.

Menetelmä suojaisi meitä kansalaisia ylihinnoittelulta .

Itse asiassa nämä jakeluyhtiöt pitää saattaa osuustoiminnalliseksi tai pelkästään liittyjien omistamiksi yrityksiksi.

Tässä on nyt mielestäni merkittävä menetelmä järjestyksen saamiseksi sähköliiketoimintaan ja näin voisi jako myyjiin ja kotiinkantajiin säilyttää nykyisellään. Säkö on niin merkittävä nyky-yhteiskunnassa, ettei sitä sovi antaa vapaasti myytäviksi sijoitusvälineiksi. Muka sijoitusvälineiksi omistajille, joiden tarkoitusperiä emme pysty seuraamaan.

ONKO KUKAAN RYHTYNYT TEKEMÄÄN ALOITETTA LAKIMUUTOKSEKSI JAKELUYHTIÖIDEN OMISTUKSESTA JA MONOPOLIEN PURKAMISESTA KUTEN EHDOTIN.

HÄN, JOKA ON SELVILLÄ MENETELMÄSTÄ KANSALAISALOITTEEN KÄYNNISTÄMISEKSI ALKAKOON HOMMIIN. KIITOS!

2 kommenttia artikkeliin “LIITTYMISMAKSUT SÄKÖNJAKELUUN LIITYTTÄESSÄ.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Maaseudun Tulevaisuudessa, jo 5.7.19. oli kattava ja selkeä esitys sähkön jakeluyhtiöiden mahdollisuudesta rahastaa meitä kuluttajia. Olivat päätyneet lähes samoihin johtopäätöksiin kuin minä omissa kirjoituksissani. Eli näistä voi päätellä, että kysymyksessä on todellinen ongelma. Lehdellä on huomattavasti suuremmat mahdollisuudet paneutua asioihin ja taustoihin. Heidän tietölähteensä ja keinonsa ovat ammattimaisia. Maaseudun Tulevaisuus on valtakunnallisesti merkittävä lehti, jota pääsen lukemaan kakkoskäyttäjänä. Omat ajatukseni jotenkin jemmaavat lehden linjan kanssa.

  2. Eero Heikkinen sanoo:

    Maaseudun Tulevaisuudessa on myönteistä, että siinä paneudutaan juurisyihin. Monissa tiedostusvälineissä on muodin mukaista höpinää ja pintaliitoa ilman aitoa maakosketusta. Tosiasioihin pohjautuvaa ajattelua ja asiaan paneutumista ei edes kaivata. Halutaan toteuttaa lukijoiden ja ainakin oletettujen enemmistöjen ajattelun mukaista kirjoittelua. Ja vielä aiheista, joita ei aikaisemmin edes kommentoitu luonnon vastaisina.

    Tätä kirjoittaessani pohdin kannattako ns. muotiaiheista edes kirjoittaa ja yrittää sitä maakosketusta tosiasioiden pohjalta. Ruoka on juuri valmistumassa uusien pottujen (omalta pihamaalta) kera. Siinä on aitoa maakosketusta. Katsotaan viitsiikö täydellä mahalla edes kirjoittaa aiheesta, joka näyttää tällä hetkellä olevan toivotonta palauttaa todellisuuteen. Hypetys on niin kova. Kohta se selviää.

css.php