MIKÄ ON PAHASTI VINOSSA

MIHIN RAHA KATOAA:

Joku oli laittanut vanhaan mielipidekirjoitukseen lyhyen kommentin: ”Suomi tarvitsee muutosta.” Eikä muuta aiheesta ollutkaan. Mutta osui naulan kantaan.

Olemme kuitenkin kaiken aikaa muuttumassa, mutta nyt meneillään olevaa muutosta tuskin kirjoittaja tarkoitti.

Mihin raha katoaa. Tuota olen ihmetellyt monta kertaa monessa kirjoituksessani. Normaalisti liikkeelle laskettu raha käynnistää investointeja. Mutta nyt ei niin tapahdu, Suomessa eikä muuallakaan. Vain sellu kiinnostaa maailmanlaajuisesti. Kiinaa kiinnostaa valloitustarkoituksessa tehdyt investoinnit.

Keskuspankit jakavat rahaa pankkien kautta. Mihin pankit sitä ohjaavat. Rahaa on niin paljon maailmalla, että korot ovat pakkasella. Mutta missä raha on. Olen myös epäillyt, että jotkin muutkin tekevät rahaa kuin keskuspankit. Lisäksi virtuaaliraha tekee tuloaan. Hallitseeko kukaan enää rahan markkinoita. Ja miksi pankit ovatkin nyt kiinnostuneet virtuaalista???

Mitä tapahtuu kun patoutunut raha alkaa virrata näkyville. Katoaako virallisen rahan arvo. Miten käy omaisuuksien arvoille, nouseeko vai laskeeko. Todennäköisesti heikennyttä rahaa tarvitaan kuhunkin kohteeseen enemmän. Vai heittääkö vanhat lainalaisuudet häränpyllyä. Onkin toimittava eri tavalla. Tietääkö jo joku miten tätä vyyhteä selvitellään ja kenen pussiin se valuu.

TALOUDEN TIETOTOIMISTOT

Taksikuskien taloustietotoimistot pystyivät ennen varoittamaan talouden muutoksista. Ovatko Thaimaalaiset marjanpoimijat nyt vastaavassa asemassa. Kertovatko he ja heidän määränsä länsimisen ihmisen ajattelusta ja toimintamallista. Raha pitäisi tulla vaivatta, pelkästään operoimalla talouden muuttuvilla arvoilla. Siis ilman työtä ja varsinkin ilman marjojen poimintaa.

Ainakin suomalaiset ovat velkaantuneet vauhdilla. Tuokin kertoo ajatelun muutoksesta. Samoin kuin viihteeseen menevät rahamäärän jatkuva kasvaminen. Viihteeseen käytettävä raha lisääntyy nopeammin kuin tulotaso nousee. Tämä kesän rock-konserttitarjonta ja siihen lippuja ostavan yleisön määrä on kasvanut huolestuttavasti. Kertoo samaa tarinaa meistä kuin thaimaalaisten marjanpoimijoiden talouskatsaus.

Emme kanna mistään vastuuta. Kaikki vastuu on siirtynyt yhteiskunnalle. Kiitos politikkojen ja tietenkin kansan vastuuttomuuden ja demokratian. Yhteiskunta eli politikot ovat myötävaikuttamassa viihdetilaisuuksien toteutukseen. Ääniä kerätään epäoleellisin keinoin.

Kommentti artikkeliin “MIKÄ ON PAHASTI VINOSSA”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Vaikuttaako kansan työhaluihin johtajien 48 kertainen vuotuinen ansio muun henkilöstön vuosituloihin verrattuna. Siis 48 kertainen saman firman tavallisen työntekijän tuloihin nähden. Onko jo saavutettu raja, jolloin ärtymys alkaa vallata ja sen vaikutukset heijastuvat jo muussa käyttäytymisessä. Milloin suorempi toiminta alkaa. Onko siihen rajaan vielä matkaa. Yleensähän ylimääräistä saava henkilö ei itse tajua tilanteen kärjistymistä. Hän tuntee oikeutetuksi saamansa tulon.

    Eli korjausliike täytyy lähteä muista kuin suuria rahoja tienaavista.

    VIRTUAALITAHA

    Onko virtuaaliraha irrottautumista valtiollisesta ohjauksesta ja konrollista. Onko se myös voittojentekoväline. Kertooko se rinnakkaistalouden synnystä. Olisi mielenkiintoista tietää ketkä ovat ne varsinaiset takapirut, jotka tarvitsevat yhteiskunnasta riippumatonta valuuttaa. Kaikki ns. uudistukset ja yhteydenpitovälineet ovat luoneet rikollisille toimintaedellytyksiä. Samalla nostaneet uudentyyppiset henkilöt rikoksentekijöiksi. Tosin muutosten kautta yhteiskunta on kehittynyt. Mutta nykyinen muutosten runsaus on liikaa valvontakapasiteetille.

css.php