LUOTO, KUNTA POHJANMAALLA

Mä luodolle käyn onkimaan. Voi olla, ettei Luodolla pelkästään käydä ongella. Tuo alku oli lauluntekijän näkemys. Ei Luodosta, ehkä elämästä.

Noin kuukausi sitten ilmestyneessä Maaseudun tulevaisuudessa (17.6.19) oli juttu Luodosta. Kunnasta Kokkolan ja Pietarsaaren välissä. Asukasluku oli noussut 70-luvulta tähän päivään n. 2600:sta runsaaseen 5400:aan. Työllisyysaste 2017 oli 83,8%. Työttömiä 1,8%. Tämä pohjatiedoksi.

Mutta mielenkiintoisiakin muita tietoja ko. lehdessä oli. Kun Luotolaisista on 92% ruotsinkielisiä. Niin, kunnanvaltuustossa oli vain 10 RKP:n edustajaa ja 13 Kristillisten valtuutettua. Miten melkein ummikkoruotsinkieliset äänestävät muita kuin Ruotsalaisen kansanpuolueen edustajia valtuustoonsa.

Uskontohan ei ole rikastumisen väline, mutta sen vaikutus väestöön saattaa aiheuttaa monia myönteisiä vaikutuksia, jotka näkyvät jopa taloudessa.

Nyt suora lainaus lehdestä: ”Luoto on vahva lenkki Pohjanmaan rannikon niin sanotussa raamattuvyöhykkeessä. Uskonto on tärkeä asia isolle osalle kunnan asukkaista. Tämän seudun työpaikoilla ei tunneta huonoja maanantaiaamuja. Synnitön ei kukaan ole, mutta ehkä täällä toimii jonkilainen arjen kristillisyys”, Prittinen miettii.

STH Steel on Luodolla kasvanut ja menestynyt yritys. Eli Luodolla soi erilainen metallin ääni kuin Kantolassa tänäkin iltana.

3 kommenttia artikkeliin “LUOTO, KUNTA POHJANMAALLA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  TALOUSTIETOA KANTOLAN KONSERTISTA

  Oikea lahjoittaja on lippunsa maksanut yleisö, ei suinkaan metallica. Metallica vie maasta työllä ansaittua rahaa. Nämä ovat toisasioita, joita ei haluta tai ymmärretä nähdä, edes lehdistö. Lehdistön piäisi olla (tai toimittajien) riittävän valveutuneita todellisuudesta. Mutta heidän on mukauduttava väestön omaksumaan käsitykseen. Väestön, joka ei ole edes tullut ajatelleeksi todellisuutta. He vain heijaavat kädet pystyssä ja myöhemmin leuhkivat olleensa konsertissa. Tuntevat kuuluvansa johonkin yhteisöön, vaikka heiltä on nyhdetty merkittävä summa pääsymaksuna. Ja se raha viedään vastikkeettomasti maasta.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  METALLICA VEI RAHAA SUOMESTA?

  JOS LIPPUT OLIVAT 100 EUROA KERTAA 55500 SANANKUULIJAA NIIN KOKONAISPOTTI OLI 5 55O OOO EUROA. SIIS VIISIMILJOONAA VIISISATAAVIISIKYMMENTÄTUHATTA EUROA. LUULEN, ETTÄ TUOSTA SUMMASTA LÄHTI 2 TAI 3 MILJOONAA HEIDÄN MUKAANSA AMERIKKAAN. VOI OLLA, ETTÄ JOPA 4 MILJOONAA. JOTEN 55000 LAHJOITUS OLI MURUNEN, MUTTA TUOTTI ISOT OTSIKOT JA MAHTAVASTI PR:ÄÄ. VAIKKA YHTYE OLIKIN VAIN KERÄÄJÄ JA VARSINAINEN LAHJOITTAJA OLI YLEISÖ.

  Pitää olla iso yritys mikäli pääsee tuollaiseen vuotuiseen liikevaihtoon ja menee vuosikymmenet ennkuin on tuon määrän tulosta saanut tehtyä. Maksavatko he veroa Suomeen olleenkaan.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  METALLICAN KOINSERTTI PALJASTI TALOUSTIETÄMYKSEN VÄHÄISYYDEN SUHTEESSA HURMOKSEN MÄÄRÄÄN.

css.php