AJATUKSIA JA HUOMIOITA MAAILMALTA JA KOTIMAAN LÄHITAPAHTUMIA

EUROALUEEN TYÖTTÖMYYS.

Uutiset kertoivat, että Euroalueen työttömyysprosentti on 7,5%. Siis mailla, joilla on tämä yhteinen raha. Koko EU:n alueen työttömyys on vain 6,3 %.

Mitä näistä luvuista voi päätellä? Koko EU alueeseen kuuluvat euromaiden lisäksi maat , joilla on käytössään oma raha. Prosenteista voisi päätellä, että oman valuutan omaavat maat ovat menestyneet paremmin kuin yhteisvaluutaan maat. Luvut kertovat juuri tästä. Ruotsi ja Taska ovat saaneet kehittää talouttaan omalta pohjaltaan Englanti on myös pysynyt punnassaan. Tosin rehellisyyden nimissä on huomioitava, että Kreikka on vääristämässä tilastoja kuulumalla Euroalueeseen. Ja siitähän me olemme saaneet olla maksamassa. Kaikkea ei ole edes meille kerrottu. Näistä luvuista voimme kuitenkin päätellä oman valuutan arvon käytännössä.

HYPETYS

Suomen kielen vastineita hypetykselle ovat: haloo, kohu, meteli, hässäkkä, hötäkkä, ylimaininta, liiallinen kehuminen.

Mitä nyt hypetetään tai mitkä asiat ovat hypetyksen kohteena.

VIINARALLI on tyypillinen hypetys. Ihmiset näyttävät oikein loistavan mahtavien kaljakuormiensa vetojuhtina. On suorastaan hienoa kuskata viinaa Virosta. Se on hypetystä.

JENGIT ovat kehittäneet sisäisen hypetyksen. Mahtavin on se, joka uskaltaa rikkoa lakia. Asema vain paranee mitä pahempiin tekoihin yltää ja elää yhteiskunnan ja oikean ansainnan ulkopuolella.

NUORTEN KILPA-AJOT sisältävät yhden autollisen sisäisen hypetyksen. Kuka uskaltaa riskeerata oman ja kyydittäviensä hengen. Tosin tuota lopputulosta ei siinä hypetyksessä ajatella. Hypetetään rohkeuden näyttämisellä ja sitä jopa kyydittävät ihaisevat, kunnes…

TALEBANIT hypettävät hirmuteollaan. Jopa itsemurhapommittajina. Ovat hypetyksen uhreja. Lopputuloksesta ei kukaan ole tullut seuraaville kertomaan. Kannattiko. Tämän tiedon puute altistaa uusia hypetyksen uhreiksi.

Kommentti artikkeliin “AJATUKSIA JA HUOMIOITA MAAILMALTA JA KOTIMAAN LÄHITAPAHTUMIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  MIKSI KAKSI MAATA

  päättävät koko Euroopan asioista, johtajanimityksiä myöten. Miksi muut myötäilevät. Eikä demokratiaakaan kunnioiteta, vaikka vaaleilla päättäjiä valitaankin.

  Ranska ja Saksa. Juuri tässä järjestyksessä päättäjät kenestä tulee päättäjät. Ranska heikona velkaisena maana johtaa. Näyttää, että nyt jo muutkin huolestuvat asiasta. Olen pitkään pitänyt päätösten keskittymistä ongelmana. Keskittyminen saattaa johtaa huonoon lopputulokseen. Kun jollekin järjestetään, vaikka ymmärtämättömyyttään, hyvä tilaisuus vallata valta. Vallan takaisin saaminen saattaa kestää vuosia ja edeltää monia vahinkoja. Eikä Eurooppakaan ole keskittymiseltä turvassa. Vaikka niinkin voidaan ajatella. Ettei meillä.

  VIHAPUHEHYPETYSTÄ

  Tuon lajin hypetys pitäisi olla valvonnan alla. Vihapuheita etsitään varsinkin tiettyjen henkilöiden puheista. Ajojahti saattaa olla itsessään vihapuhetta tai ainakin synnyttää katkeruutta ja ehkä vihastusta. Vihapuheen syynäyksen suojassa voidaan meitä viedät outoihin ratkaisuihin mukaan.

  Pelkästään erilaiset mielipiteet märitetään vihapuheeksi, varsinkin kun pääsee määrittäjän asemaan ja näin asemansa perusteella vie toiset vihapuheen syynäyksen kohteeksi. Joukon jatkeena ilman oman ajattelun vaivaa on helppo olla syynäyksessä mukana. Olla osa hypetystä.

  Rasismihypetys saattaa kohdistua sisäisiin muuttajiin. Vanhoilliset ja toisaalta myös itsensä paremmiksi tuntevat saattavat nostattaa hypetyksen muualta tulleita kohtaan. Ymmärtämättä etteivät olekaan parempia.

  Tulikohan tässä nyt hypetystä kerrakseen.

css.php