MIETTEITÄ SIELTÄ JA TÄÄLTÄ

DIGITTÄÄKÖ PUHELIN HIILTÄ.

Päihittääkö digi lentomatkustamisen. Vai viherpestäänkö lentämistä, kuten vaimo arveli. Uutisten mukaan ihmiset puhuvat hiilipäästöistään, mutta eivät tee mitään. Mutta miksi tekisivätkään kun vain tavalliselta kansalta vaaditaan muutoksia. Lentämistä viherpestään ja muutakin yläkulutusta.

Kansa haluaa katsoa ja kuunnella kännystään jatkuvasti kevyttä viihdettä. Taukoamatta. Sormi käy kun uutta haetaan.

Sama toistuu mitä rikkaiden verotuksessa. Niitä on niin vähän ettei niitä kannata lisäverottaa. Siis rikkaita. Niistä ei kerry paljon ja ovat vielä kavereita.

KATOAVA RAHA

Missä on se valtava rahamäärä, mitä Euroopan keskuspankki on syytänyt markkinoille. Vain Kiina pystyy investoimaan. Onko Euroopan raha siirtynyt Kiinaan ja palaa investointeina meille. Tehden Euroopan yhtä riippuvaiseksi kuin Afrikan, idän jättiläisestä. Kiinalaiset investoivat raaka-aineisiin ja vievät ne omaan maahansa jalostettavaksi halvalla työvoimalla. Emme siis pärjää kilpailussa tällä avoimella talousjärjestelmällä.

Mitä Eurooppalaisille sijoittajille jää Keskuspankin rahoista, ne he sijoittavat arvopapereihin. Eli valmiisiin yrityksiin keinotellakseen lisää rahaa tekemättä riskisijoituksia uuteen.

Kukaan ei vain tiedä mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä. Keskuspankkiirit ovat ymmällään ja toivovat esimerkiksi Erkki Liikasesta pelastajaa. Ei Erkkikään tiedä, mutta voisi jotain kokeilla. Jospa sattuisi. Maailman tilanne on ennen kokematon. Ja sormet ovat suussa ja hädät käsissä.

TRUMP JA PALESTIINA

Trump on mitä on, mutta joitain sekin tekee oikein. Jyvien erottaminen akanoista onkin Trumpin tapauksessa taitolaji.

Palestiinalaisille ei kelpaa investoinnit. Niilä luotaisiin mahdollisesti valmius tulla omillaan toimeen. Ja sehän ei käy. Hehän haluavat säilyttää nykyisen asemansa jatkuvasti avustettavana. Eikä Israeli luota heidän käyttävän avustusta rakentavaan tarkoitukseen. Tilanne on matti tai patti.

Painotuoreet dollarit Amerikasta eivät kelpaa.

2 kommenttia artikkeliin “MIETTEITÄ SIELTÄ JA TÄÄLTÄ”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  TIEDUSTELULAIT

  Olemmeko kaikki potenttiaalisia tiedustelun kohteita. Voimme olla. Kun valtuudet kasvaa, niin kasvaa yleensä nälkäkin. Kehitys alkaa pyöriä. Tarkkailtavien määrä nykyiselläänkin on melkoinen. Eihän sitä tiedä millaisia konnia meistä itse kustakin kehittyy, kun olosuhteet muuttuvat jatkuvasti. Ja muuttuvat tilanteeseen sopiviksi.

  Suuntaus on hiljalleen kiristää otetta ja se tapahtuu monella rintamalla.. Olemme menossa kohti henkisesti ahtaita aikoja. Seikka huomataan vasta kun ollaan jo pitkällä ja pakkia ei tahdo löytyä.

  Vihapuhetta jo nyt syynätään tikun tarkasti. (Vanhat lukutikut) Asialla on jos jonkinlaista porukkaa. Valvomassa omia etujaan. Voi olla, että vihapuheen seurantaan tullaan keksimään ”luovia” ratkaisuja. Liputuksilla ja marsseilla luodaan pohjaa kiristyville asenteilla. Vain yksi suuntaus on se oikea. Eikä pääministerikään tunnu ymmärtävän mitä on tekemässä. Se tästä sokeutumisesta. Sekin on pikku hiljaa etenevä tauti. Ja hyväksi avuksi kehityksessä. Sanottakoon, että oikea näkökyky on tallella. Kysymys on henkisestä sokeutumisesta.

  Liiallisen tarkkailun päässä on aina ja poikkeuksetta tiukka hallinto. Hyödyntämässä jo syntynyttä valmista tarkkailujärjestelmää. Esimerkkivaltiot eivät ole meistä kovinkaan kaukana.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  KATOAVA RAHA JA SEN JOHDANNAISET

  Ihmettelin edellä mihin Euroopan Keskuspankin jakamat rahat häviävät. Ne eivät hyödytä kansalaisia. Mutta ajatushan on ollutkin, että rikkailta ne ennen pitkää kansalle koituvat. Ajattelu on saamaa kuin sillä äidillä, joka joi lasten maidon.

  Tosin Suomeen kiertäneet rahat ovatkin nyt koitumassa. Asuntorakentaminen oli hiipumassa, mutta sijoittajat huomasivat että tuonnehan kannattaa sijoittaa. Kun asuntoja eivät pysty eivätkä uskalla asukkaat itse ostaa, ovat vuokramarkkinat avautumassa. Asuahan lähes jokaisen pitää. Varsinkin kun käy töissä.

  Maaseudullehan sijoittajat eivät missään tapauksessa rahojaan pane likoon. Korkeintaan metsää ostavat ja senkin täytyy olla hakkuukypsää ja tuotto kohdallaan. Sijoitustoiminta omalta osaltaan kiihdyttää muuttoliikettä ja keskittymistä muutamiin taajamiin.

  Muuttamisen mukana myös ajatukset vaihtuvat. Ovatko uudet ajattelumallit terveitä, sitä sopii kysyä. Ainakin laumahenkisiä ne ovat. Nykyihmiset laumoittuvat yksiin muotteihin. Aiheutuuko se ns. kulttuurin yksipuolisesta tarjonnasta. Eli virikkeet ovat kaikille samat. No yksi käy tietenkin karusellissä ja toinen marsii jokun asian puolesta. Mutta samalla ohjelmoinnilla kaikki on kuitenkin varustettu.

  Poliittiset puolueetkaan eivät juuri erotu toisistaan. Vaikka koko eduskunnan reperttuaari voisi olla samassa hallituksessa, jos ei keinotekoisia erottautumisia haluttaisi äänestäjien tavoittelemiseksi. Ja saahan siitä puolue rahaakin puoluetukena kun saa runsaan äänimäärän jatkeeksi paljon kansanedustajia.

css.php