PÄIVI RÄSÄNEN TAAS HÄTKÄYTTI

Olisipa tuollainen karisma kuin Päivi Räsäsellä. Puoli Suomea ja enemmänkin nousee takajaloilleen kun Räsänen ottaa kantaa. Tuolla karismalla varustetun ei tarvitseisi pienissä blogeissa asiaan ja ajatuksiaan esittää. Pääsisi valtakunnallisille areenoille. Kommentteja ja kannanottoja sataisi taivaan täydeltä.

Itse asiassa Räsänen puhuukin taivasasioista. Voisi olla niinkin, että hän kantaa huolta yksittäisistä ihmisistä ja myös koko kansan kohtalosta. Minne vievällä polulla olemme. Tätä puolta kukaan ei ole tullut ajatelleeksi. Vain kirkon jäsenyys ja jäsenyydestä eroaminen on esillä hyvin yksipuolisesti.

Tarvitseisi kysyä vain yksi kysymys. Onko kirkon käyttäytymien oppinssa mukainen. Se olisi se oleellinen asia.

Onkohan _Suomen lippu väistymässä liian plaisuna ja halutaan saada värikkäämpää salkoihin. Eihän Siniristi vedä vertoja esim. Ranskan trikoloorille. Amerikan ja EU:n tähtiliput ja varsinkin Amerikan ovat melkein kuin … no olkoon sanomatta.

Kautta-aikain kansat ovat marssineet lippujen perässä mitä hulluimpiin hommiin. Histori toistaa itseään, vaikka sitä eivät äkkinäiset heti eikä ajankaan kanssa huomaa. Aate vetää väkeä perässään. Siinä menee papit ja lukkarit, talonpojat ja kup… sekä rikkaat ja rakkaat.

4 kommenttia artikkeliin “PÄIVI RÄSÄNEN TAAS HÄTKÄYTTI”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Muuten, näissä kirjoituksissa siirrettävä aasinsilta on kätevä ratkaisu siirryttäessä asiasta toiseen.

  Pohjakirjoituksen lopussa oleva luettelohan jatkuu. Köyhillä ja keppikerjäläisillä. Keppikerjäläiset on pahnan pohjimmaisena. Jos heitä ei olisi köyhät tuntisivat olonsa epämukavaksi. Alempana olevat jotenkin rauhoittavat. Yhtä mukavaa on olla omiensa joukossa. Ja omien joukkoon pitää haalia aina vain lisää väkeä. Näinhän se menee.

  Juopot haluavat, että muutkin olisivat juoppoja. Ja kerran siihen sakkiin mukauduttuaan, ei sieltä niin vain noustakaan. Kaverit eivät sitä salli. Ja mitä enemmän juoppoihin saadaan houkuteltua väkeä sitä parempi. Olo jotenkin korjautuu, kun ei ollakaan yksin. Kun uusi porukka on saatu jäsenyyteen, ryhdytään värväämään taas uusia jäseniä. Aikaisemmin värvätyt eivät olekaan enää merkittäviä. Heidäthän on jo saatu samaan liemeen.

  Tuo sama ajattelumalli sopii myös pride-liputukseen. Hämeenlinan kaupunki on jo lupautunut liputtamaan, näiden kahden Sarin esityksestä. Kun liputus toteutuu, kohteena ovat seuraavat kaupungit. Hämeenlinna on jo saalistettu. siihen ei tarvitse enää kiinnittää huomiota. Se on jo köörissä.

  Esittämäni kaava on yleismaailmallinen ja toimii varmasti edellyttäen, että suopotkupallo saadaan näyttämään siistiltä ja hienolta.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Sarit olivat muiden johdatettavissa. Mikäli näillä liputustoimilla haettiin Hämeenlinnan kaupunkikuvaan yksilöllisyyttä, ymmärrys oli täysin hukassa. Yksilöllisyydestä on helppo puhua, mutta keksippä jotain yksilöllistä. No ei tule mitään mieleen. Kaikki on jo keksitty.

  Eräs pohjoisen pikkukunnan sihteeri vai oliko se kunnanjohtaja keksi uuden jujun kunnan ilmeeseen. Ja se oli: ”Kunnassa ei tapahdu yhtään mitään. Täällä saat olla ihan rauhassa.” Tuokaan ei ollut yksilöllistä. Kaikissa pienissä kunnissahan on jo tuo tilanne. Ei keksitä eikä ole varaakaan ohi lainsäädännön velvoitteiden. Ei ole varaa edes niihin.

  Keskikokoiset kunnat ja kaupungit ovat samassa velkaisessa tilassa. Itse asiassa mihinkään ei olisi varaa. Mutta onneksi saavat vielä velkaa. Niin se köyhyys ja kipeys vähäksi aikaa pakenee.

  Yhteiskunta, niin kunnat kuin valtiokin sekä siinä ohessa kirkko ovat menettäneet otteensa asioiden hallinnasta. Juostaan muodin perässä. Jospa se tällä konstilla taivas avautuisi. Mutta kun se ei avaudu edes kirkolle, joka kuitenkin pitäisi olla taivasasioista hyvin perillä.

  Seurakuntalaisillakin on hukassa ajatus miksi kuulua kirkoon, kun oppiakaan eivät enää tunne.. Jäsenyys perustuu enempi taikauskoon, kuin aitoon uskoon. Jäsenyys on kaiken varalta, kuten vanha sanonta toteaa munkista ja vanhasta piiasta. Mutta nuistakin sanonnan tarkoittamat varaumat ovat jo käytössä. Eivät kuitenkaan kohenna syntyvyyttä.

  Talouden järjestelmät ohjaavat yhteiskunttaa. Ja ohjaimissa on harvalukuinen joukko, omia etujaan valvomassa. Tuo järjestelmä romahtaa aika-ajoin. Koska se ei katso kansan ja kansakunnan eikä laajemmankaan alueen etuja. Ne huippuvirat, joita ei saatu täytetyksi ovat vain kosmetiikkaa, tai juoksupojan virkoja. Mutta niille on annettu merkittävä ilme. Ilme jota me saamme ihaillen tuijottaa. He pelaavat suopotkupalloa, mutta me emme huomaa sen likaisuutta.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  POLITIKOT ARPOVAT.

  Onko uralle juuri nyt edullista liputtaa, ja millä lipulla. Olisiko pride se oikea. Pitänee kysyä neuvonantajilta, onko liputus nyt hyödyksi ensi vaaleja ajatellen. Niinkun yksilöllisesti.

  Uutisten mukaan piispat ja siis kirkko on päättänyt lähteä pride-tasa-arvoon mukaan. Mitä Raamatussa on näistä asioista sanottu. Voisivatko piispat perusteluissaan kertoa ne kohdat joissa Raamattu on näistä asioista kertonut. Siis juuri näistä asioista. Niistähän on käsittääkseni mainintoja molemmissa Testamenteissa.

  Käsitykseni mukaan tasa-arvo on sitä, ettei mitään ryhmää nosteta muiden yläpuolelle. Ihmiset saavat pitää omat ominaisuutensa täysin vapaasti. Tosin kaikkia piirteitään ei tarvitse muille esitellä. Ne eivät ole välttämättä kenellekkään eduksi. Ei esittelijöille eikä koko kansallemme. Kun saadaan synnytettyä hurmio, muu osa ajattelusta sumenee.

  Kansan johtajat kun sokaistaan, saattaa siinä mennä koko kansa mukana. Tämä on kahden lähteen totuus ja historian kokemus sen vahvistaa.

  Jotkut järjestöt ja säätiöt ovat joutuneet oikeuteen toimittuaan sääntöjensä ja tarkoitusperiensä vastaisesti. Mihin kategoriaan kirkko asettunee. Käyttäytymisellään kirkko voi menettää olemassaolon oikeutuksensa. Kirkkoon ei jää niitä eikä näitä jäseniksi. Kirkkoon kuuluminenhan ei ole koskaan ollut tae mistään, vaikka tuollainen käsitys on ollutkin vallalla.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Raamattu on kirkon sääntökirja. Mikäli se ei ole kirkossa enää voimassa, on se ilmoitettava rahellisyyden nimissä kaikille.

css.php