KIEROJA AJATUKSIA JA SUUNNITELMIA

Mietin kuinka pitäisi kirjoittaa. On kaksi vaihtoehtoa. Kirjoittaa niinkuin oikeaksi näkee, tai sitten piruilla ja antaa vääriä ohjeita. Antaa kieroja ohjeita ja kannattaa lankaan lentämistä.

Kirjoittaisiko molemmat vaihtoehdot rinnakkain.

EUROMAIDEN RAHASTO.

Rakentakaa hirmuisen suuri yhteinen rahasto ja päälle vielä avoin valtakirja kunkin hyvin asioitaan hoitaneiden maiden budjettiin. Näiden valtioiden kassan saa Ranska ja Italia tyhjentää milloin haluavat ja hehän halauvat. Sen näkee jo siitä, kun he ajavat yhteistä vastuuta ja heidän taloudenpitonsa on jostain takapäästä. Ollut jo pitkään.

Italiankin valtion velka on 130 % bruttokansantuotteesta. Tuota voisi jo sanoa ruttokansan tuotos. Ranskan velka on pikkuista vaille 100 % bruttokansantuotteesta. Ja alati kasvava. Nämä luvut kertovat mihin olemme menossa ja miksi yhteisvastuuta kannattava esitys on tullut. Ja esitetty vielä myönteisenä. Näkeehän tuossa naamojen runsauden.

Nyt häveliäästi puhutaan investointirahastosta. Kuitenkin kaikki tietävät mihin se johtaa ja mikä on tarkoitus. Mutta kaikki ovat kuin eivät asiaa ymmärtäisi. Aikoinaan jokunen kunkku esiintyi ilkoisillaan. Tuo opetus on jo vanhanaikaisena unohdettu tai haluttu unohtaa. Yhtä pataa kun halutaan olla. Suomikin on päässyt muiden, suurempiensa joukkoon, kun hyppäsi hätäpäissään liikkuvaan junaan. Eli meni siihen kiireen ansaan, jota huijarit tänäkin päivänä käyttää. Pertti Salolainen ja Esko Aho.

Kun suut tukkeutuu jostain käsittämättömästä syystä kuin aikoinaan lopullisessa ratkaisussa toisen maailmasodan aikana Saksassa. Saattaa olla tämäkin lopullinen ratkaisu Euroopan yhtenäisyydelle. Kun se tällaista yhteistä hulvattomien vastuunkantoa tarkoittaa, niin lopullinen ratkaisu onkin vain hyväksi maallemme, Suomen valtiolle ja sen kansalle. Saatamme oppia jotain. Siis jotain. Vaikka kalliiksi se varmauudella tulee.

Pannaan koko Suomen valtion vuosibudjetti likoon sen puolesta, että se menee muiden valkojen maksuun, koska niin tulee joka tapauksessa käymään. Ompahan ainakin jotain huvia kansalla koko rahan edestä. Joka tapauksessa ei kannata mainitakkaan, että niin ei kävisi ja saisimme rahamme kaksinkertaisena takaisin vedonlyöntimarkkinoilta.

Tämä oli ainut kirjoitus tyyli, johon tästä aiheesta pystyin. Ei tuollaisesta hälmöydestä voi asiallisesti kirjoittaa. Asialliseen tyyliin ei löydy sanoja. Tämä aihe pyyhkii kaikki asiallisuuden mielestä. Onneksi ei kaikkein pahin vaihtoehto toteutunut. En edes hallitse sellaista sanavarastoa, joka tähän yhteyteen parhaiten soveltuisi.

2 kommenttia artikkeliin “KIEROJA AJATUKSIA JA SUUNNITELMIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  PÄSSIT
  Kummasta pitäisi huolestua enemmän. Päättäjen tekemistä tulevaisuuden linjauksista vai ihmisten välinpitämättömyydestä tulevaa kohtaan. Molemmista pitäisi. Nämä molemmat yhdessä mahdollistavat pässin talutuksen lyhyestä narusta haluttuun lopputulokseen.

  Nyt ovat asiat meilläkin melko hyvin, mutta kulkusuunnan pitää määrittää kansan itse. Nyt siitä päättää pieni porukka ja juuri velkainen porukka ja lisäksi samainen vallanhimoinen porukka. Pikku Napoleooniksi on pyrkyä. Ei hyvin aikein, vaan muita alistaen.

  Saksa on nyt sekavassa tilassa ja Ranskan Macron käyttää tilaisuutta hyväksi. Taluttaen Saksaa ihan kädestä. Ja muu Euroalue on antanut jo pitkän aikaa heidän määrittää kulkusuunnan. Ja he ovat määrittäneet.

  Nyt kannattaisi katsoa mitä muut Pohjoismaat ovat omille asioilleen tehneet. He ovat pysyneet yhteisen valuutan ulkopuolelle. Juuri tähän seikkaan kannattaisi kiinnittää huomiota. Tätä hulvatonta yhteisbudjettia ei yritettykään aloittaa EU:n puitteissa, koska siellä on itsenäisesti ajattelevia Pohjoismaita.

  Suomi ei ole koskaan saanut ajatella itsenäisesti. Ensin ajatteli Ruotsi ja sitten ajatteli Venäjä puolestamme. Onneksi kuitenkin päädyttiin itsenäiseksi. Mikäli olisimme olleet Ruotsin alaisuudessa, ei itesenäisyyteen olisi koskaan päästy. Eikä itsenäisen ajattelun mahdollisuutta olisi edes syntynyt. Mitäpä sillä mahdollisuudella tekee, jollei sitä käytetä.

  Ruotsinkieliset eivät halunneet olla Venäjän alaisuudessa. He alkoivat ajaa itsenäisyyttä. Mutta tätä tarvetta ei olisi Ruotsin alaisuudessa ollut. Ja niin olisimme edelleen Ruotsin osa. Ehkä hyvä niin olisikin. Silloin olisimme pysyneet Kruunussa. Eli ”omassa valuutassa”.

  Pieni ruotsikielinen puolue riepotta meitä nytkin hallituksesta käsin, eli se näyttää mitä tekoa me suomalaiset olemme. Meitä saa ohjata kuka haluaa.

  Demokratia ja kansan tottuminen hyvinvointiin ovat yhdessä luoneet velkaantumisen kierteen koko Eurooppaan. Kansalle pitää luvata hyvää, mikäli haluaa hallitukseen ja se vaatii velkaantumista. Toiset Euroopan maat velkaantuvat huomattavalla nopeudella, mutta ilman huolta. Koska seuraava hallitus saa syyt ja sitten seuraava hallitus pääsee valtaan lupaamalla taas hyvää ja se johtaa lisävelan ottoon. Mutta vastuun voi taas siirtää eteenpäin. Kunnes on tultu siihen vaiheeseen, että vastuuta täytyy jakaa naapurimaille, voidakseen velkaantua lisää. Siten päästäänkin Euroalueen yhteiseen budjettiin. Nyt olemme siinä. Tai sen kynnyksellä. Emmekä reakoi millään tavalla. Tuo syötti, yhteinen raha sumentaa aivomme. On niin helppo matkustaa ilman rahanvaihtoa. Ja sillä kansalle syötetään koukku. Ja kansa nielee sen mielellään.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Kultarantakeskustelussa oltiin huolissaan demokratiasta, siihen liittyvästä äänestämisestä. Miten saataisiin ihmiset ja varsinkin nuoriso äänestämään. Mutta kun kuunteli vaalien alla kansalaisten haastatteluja tuli väkisinkin siihen tulokseen, että äänestämisestä on tehty kansalaishyve. Siis hyve, teknisenä suorittamisena. Sisällöstä ihmiset eivät näytä olevan huolissaan ja siihen tosiseikkaan politiikan teko perustuukin.

  Saa rauhassa syötää kansalle mitä haluaa ja kuitenkin velvollisuudesta äänestetään. Vakiintuneet puolueiden kannattajat nielevät kaiken ja syrjähyppyja, siis poliittisia syrjähyppyjä, harrastavat kansalaiset vaihtavat puoluetta vain tunnesyistä. Tai ovat suivaantuneet entiselle porukalleen, jostakin mitättömästä syystä. Eivät politiikan sisällön vuoksi.

  Mitä kaukaisempi on hallinnon sijainti, sitä vähemmän muutoksille on todellisia asiapitoisia syitä. Eihän niitä edes sillä silmällä seurata ja jos seurataan, niin ei ymmärretä mitä niiden sisällä on.

  Vanha viisuas sanoo, että ihmiset ymmärtävät vain tilipussinsa suuruisia asioita. Kaikki muu pyyhkii reislusti yli.

  Ole nyt haukunut sekä politikot, että äänestäjät. Samalla kait meni koko demokratia. Demokratiaa kaivataan vain silloin kun se on jo menetetty. Kiinassa ymmärretään demokratian merkitystä ja jotkut taistelevat sen puolesta. Hong Kongissa asia on myös ymmärretty. Siellä demokratia toteutuu kadulla. Kadulla ehkä demokratia onkin aidoimmillaan.

  Meillä deokratia laskettelee pyllymäkeä. Siis ilman välineitä.

css.php