MIKSI HIILI KERROTAAN VALTAVINA LUKUINA

Olen litkän aikaa ihmetellyt miksi hiilidioksidi ilmoitetaan niin valtavina lukuina. Onko kyseessä poliittinen ilmaisukeino, ihmisten pelottamiseksi.

Jos sellaiset tonnistot hiilidioksidia on ilmassa kuin on kerrottu, pitäisi ulosmenoa välttää, ettei hiilikuorman alle jäisi.

Maaseudun Tulevaisuuden jutussa, kuutiossa havupuuta, joka painaa 450 kg on hiillidioksidia 700 kg. Eli 250 kg enemmän kuin kuutio painaa. Nämä hämmentävät pienta pallon tallaajaa. Samoin autojen hiidioksidipäästöt ovat kilometriä kohden karseat. Ei ihme, että autot kuluttavat runsaasti, kun ne kaiken aikaa törmäävät hiilikiloihin. Eli auton katolla voi olla tuhansien kilojen hiilikuorma.

Aivan sama kuinka ongelmia ilmaistaan, mutta jos taustana on poliittinen tarkoitus, on menty metsään. Uskottavuus on heikennetty väärin perustein. Mikäli aine on tieteellisesti todettu noin painavaksi, niin mikäs siinä. Se tulisi kuitenkin kertoa ja perustella meille kansalaisille.

Aikoinaan perheenäideillä oli keino patistaa jälkeläisiään naamanpesulle keromalla, että näyttää ihan hiililaivan kapteenille. Saattaisi olla nykyisin ajankohtaisempikin ilmaisu kuin ennen.

Kommentointi on suljettu.

css.php