HURMOKSEN SAMMUTTAJA

TAI ILONPILAAJA

Kukapa noihin yllä esitettyihin tehtäviin vapaaehtoisesti haluaisi. Siinä se pulma onkin. Kaikki haluavat olla voittajien joukoissa, eikä missään muualla.

Ilo ei ole täydellinen, ellei sitä yritettäisi jollain tavalla pilata. Ensimmäisenä kurkistan Itävallan skandaalin taakse. Vapauspuolueen eudustaja hairahtui myymään valtion työmaita puolueensa etuja vastaan. Mutta kuka järjesti tilaisuuden. Sehän oli lavastettu. Juotti vielä edustajan humalaan, sillä humalassa velatkin muuttuvat saataviksi. Oliko taustalla kilpaileva puolue vai jokin julkisuuteen pyrkivä taho. Ei ole selvitetty. Mutta pitäisi. Rehellisyyden nimissä.

Yksilö oli todella heikko kun tuollaiseen ansaan lankesi, mutta onko reilua asettaa humalaiselle tuollaista lavastusta. Sitäkin sopii kysyä. JA KYSYNKIN.

EU kertoo jokaisessa käänteessä arvoistaan. Tai mepit kertovat sitä kernaasti. Ikäänkuin vakuutellakseen viattomuuttaan. Demokratiaa pidetään arvossa ja jopa välttämättömänä. Mutta. Kysyisin taas iloa pilaten, äänestivätkö Unkarilaiset vapaissa vaaleissa ilman vaalivilppiä nykyisen hallinnon johtoonsa. Jos vaalit olivat vapaat ja vilpittömät, miksi mepeille niiden tulos ei kelpaa. Se mitä kansa äänestäen tahtoo, on demokratian pelisäännöillä pyhää.

Eli demokratia kelpaa mepeille vain jos se tuo heille sopivan tuloksen. Muussa tapauksessa on äänestettävä niin monesti että mieluinen tulos saavutetaan. Tämähän on ollut EU:n tavaramerkki alusta asti. KYSYNKIN. ONKO MENETELMÄ DEMOKRAATTINEN. Kuka haluaa vastata. Tanskalaisilla oli selkärankaa, he eivät suostuneet toisintoon rahaliiton äänestyksessä.

VENEZUELA

Venezuelan nykyinen presidentti sitouttaa armeijan johdon hyvillä eduilla uskolliseksi itselleen ja hallinnolleen. Diktatuurissa menetelmä on vanhastaan tuttu ja hyväksi havaittu. EU:ssa mepit ym. saavat muhkeat palkkiot, päivärahoja monessa muodossa, kunhan vaivautuu riittävästi paikalle. Palkkiot ovat huomattavasti suuremmat kuin kansanedustajillamme. Vanha vasemmistolainen sanonta kuuluukin: ”Kenen kassia kannat sen lauluja laulat.” Meppien haastatteluissa on ilmennyt kenen kassia, tai lippua he kantavat. Tuota EU:n kylmärinkiä. Heidät on hyvin sitoutettu. Kotimaasta he saavat vielä palkkioita erilaisista haastatteluista ym. He ovat uskollisia ja heidän kannattaa ollakin.

Tuo edellä mainitsemani asenne kuuluu läpi kun vähän vaivautuu kuuntelemaan oikealla korvalla ja oikealta taajudella. Pelkään tätä ilmenevää hurmosta. Siitä ei ole hyvä seurannut, ei edes uskonnollisissa yhteyksissä. Jotain mätää on silloin takana. Se paljastuu aikanaan, mutta olisi hyvä olla varuillaan ja toimintavalmiina. Varsinkin äänestäjien ja silloinkin pitää varmistaa, ettei äänestetytetä uudestaan, jos tulos on EU hallinnolle haitallinen.

HILLOTOLPAT

Meidän velvollisuutemme on pitää yllä ja lisätä hillotolppien määrää. Tässäkin pätee eliajan odote. Politiikasta poistetuille tarvitaan yhä liisää tolppia ja makeutettuna. Eihän näitä heittopusseja voi jättää tolpattomaksi. Kun monet niistä ovat olleet koko ikänsä yhteiskunnan elätettävänä, eivätkä he muutakaan osaa, jos eivät ole osanneet sitäkään.

MEPIKSI PÄÄSEMISEN KEINOT

Oikea puolueen valinta ja riitävällä esilläololla hankittu julkisuus. Mutta onko tuo kansallismielisyys yksi keino päästä EU:n hillotolpalle. Muka vastustaa EU:ta, mutta todellisuuden tullen haluaa pitää paikkansa ja tulonsa. Vanha suomalainen sanoo: ”Konstit on monet kun akka kissalla pöytää pyyhski.” Eli mikä EU iste asiassa on? Pirun iso hillotolppa.

YKSITTÄISLLÄ SOPIMUKSILLA PÄÄSTÄISIIN PAREMPIIN TULOKSIIN, EIKÄ NYT UHKAAVIA VAAROJA ILMENISI. EFTA JA VASTAAVAT KUNNIAAN.

Kommentti artikkeliin “HURMOKSEN SAMMUTTAJA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Maailman sivu on tehty sopimuksia. Sopijapuolet voivat olla tasavertaisi, ja mikäli eivät ole sopimusta ei ehkä synnykään.

  Nyt EU määrittelee mitä kukin saa tehdä vaikka takana olisi demokraattiset äänestyspäätökset. Kun ruvetaan vääntämään muilla kuin demokrattisilla välineillä omaa tahtoa muiden noudatettavaksi, lähestytään sitä kansallissosialismia jolla nyt haukutaan demokraattisia kohteita, kuten Unkaria. Antaa unkarilaisten todeta itse mitä he haluavat. He äänestävät siitä aika-ajoin vaaleissaan.

  Väkipakon välineet voivat olla kivääri tai talous ja eristäminen. Eli rangaistaan kansaa väärin äänestämisestä. Vaarallisnta on kun tilanne luisuu pienissä erissä lähemmäs ikävää lopputulosta. Olemme siinä luisussa juuri parasta aikaa. Menemme sitä kehitystä kohti josta muutamia puolueita moititaan. Moititaan itsevaltaiseksi.

  Olen joskus kirjoittanut HäSa:n mielipidepalstalla vastuullisesta anarkiasta. Tarkoitan sillä tuputettujen sääntöjen romuttamista. Antamaan kansalaisille vapaus toteuttaa haluamiaan asioita ja täyttämään haaveitaan sekä noudattamaan kansallisia piirteitään. Nyt EU pyrkii kaikessa määräämään. Sitäkin kuinka meidän tulee ajatella ja äänestää. Eli kysymään kaikessa lupaa komissiolta ja parlamentilta. Antakaa omasta kansastaan tykkäävien puolueiden olla ja toimia. Politiikassahan pitää tehdä yhteistyötä. Miksi näiden kanssa ei voi edes jutella. Heillä voisi olla tervettä asiaa liitettäväksi yhteiseen tavotteeseen. Mollaajat eivät yllä kansakuntien johtajien mittoihin.

  Toivottavasti Suomikin nousee muiden pohjoismaiden tasalle itsenäisyydessä ja itsenäisessä ajattelussa. Esimerkkinä Norja, Ruotsi ja Tanska. No, Ruotsidemokraatit pitäisi kytkeä yhteiskuntaan.

  Tavoitekkin voisi olla terveempi kuin nyt vallalla oleva liittovaltiokehitys, yhteisine velkoineen. Ja pankkitakuineen. Vastuuttomuuteen asti. Liittovaltiokehitys saattaakin törmätä rajuunkin kahtiajakoon nykyisellä suuntauksella. Juuri siksi olisi suotavaa ottaa kaikki puolueet koko Euroopassa mukaan päätöksentekoon ja yhteistyöhön.

css.php