USKOLLISET

VAALITULOKSET

Uskollisimmat äänestäjät olivat vaalituloksia arvioitaessa kokoomuslaiset ja Perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen kannattajat. Hän edustaakin kansan ääntä muuten niin hienossa seurassa.

Vaalitulosten suurin anti olikin juuri äänestysuskollisuus. Muutokset olivat niin pieniä. Vain yksi paikka vaihtoi omistajaa. Kokoomus loistikin ainakin vaalien uskollisuustilastossa. He ovat ainakin äänestäjinä uskollisa.

Kansallismielisiä verrattiin natseihin ehkä peitellysty, mutta kuitenkin. Minua on aina ihmetyttänyt miten kansallisosialistinen puolue eli natsit on ollut äärioikeistolainen. Mihin tuo sosialistinen osia puoluemäärittelyssä silloin on kadotettu. Tuntuu kuin sitä ei tuossa yhteydessä haluttaisi muista.

Juuri tällaiset häivytykset luovat politiikkaan epäluotettavuutta. Pelataan mieikuvilla tosiasioiden ohi.

Mutta nuo vaalit. Minua ihmetyttää tuo mahdottoman suureksi kohotettu kohina Eurovaalien ympärillä. Haluttiinko sillä peittää jotain Euroopan ja EU:n ongelmista. EU:han ei ole sen lujempi liittovaltio kuin manan majoille mennyt Neuvostoliittokaan.

Vihreiden nousu voi olla EU:lle tulevaisuudessa myrkkyä. He tulevat ajamaan taloutemme meillä ja koko Euroopassa ahtaalle, viemallä meiltä kilpailikyvyn niihin maihin ja maanosiin verrattuna, joissa vihreitä ei ole olemassakaan. Juuri tuossa tilanteessa saattavat ns. kansallismieliset nousta talouden pelastajiksi. Mikäli EU ei sitä ennen muodostu liittovaltioksi, jossa kaikki hyvä tasataan, niinkuin Neuvostoliitossa oli sen ideologian mukaan tarkoitus tehdä.

Valitettavasti politiikka ei ota huomista huomioon. Politiikka elää vain tätä päivää ja vielä lyhyemmin tätä hetkeä, eli vaalitulosiltaa. Vaailitulokseen kaikki huipentuu ja sen jälkeen alkaakin kähmintä. Näin me joudumme hyvässä uskossa antamaan äänillämme kähmintäoikeuden voittajille.

Kähminnästä tuskin koskaan päästää, mutta kritiikillä voimme pitää sitä edes vähän aisoissa tai ainakin salassa pidettäväksi. Onko niin, että kansallismieliset, joita populisteiksi kutsutaan ovat se häiritsevä tekijä. He rajaisivat kähmintämäärät kansallisvaltioiden rajojen sisään, eli kutistaisivat kähminnän suuruusluokkaa.

Kommentointi on suljettu.

css.php