VOI KREIKKALAISET MINKÄ TEKIVÄT.

Kyseinen laji syntyi ehkä pitkän talven maissa. Mutta kreikkalaiset puolestaan kehittivät kuinka lajeista saadaan yleisöä kiinnostava tapahtuma.

Aluksi oli siis luonnonjää, sitten kehitettiin tekojää, ja senjälkeen jäähalli, josta kehiteltiin areena. Nyt on suunnitelmissa Colosseum. Olemme olleet jo pitkään Rooman tiellä. Huvit, viihde, viihtyminen, jne ovat elämän pääasioita. Mitä Roomalle tahtui seuraavaksi. Italia taitaa olla pitkän kehityksen tulosta eli sitä henkistä perintöä.

Mikä onkaan Tampereen Coloseumin hiilijalanjälki. Rakennettaessa ja koko käyttöikänsä kuluessa. Pelaajat rehkii colosseumissa. Muille kaikki tehdään helpoksi. Suurin vaiva ja rasitus aiheutuu kaljalasin pitelemisestä. Tulee olemaan tehokas keskus ihmisten vierottamiseksi työstä ja vastuusta.

Tuosta kehityksestä huolehtii pitkä rauhan aika ja sijoituspääomien kertyminen yksiin käsiin. Yhteiskunnan elimet lähtevät demokratian ajamina mukaan rahoittamaan hankkeita. Varsinaisen raskaan työn tekevätkin sitten siirtotyöläiset. Seuraamme tiiviisti rikkaiden öljymaiden kehitysuuntaa. Historia toistaa itseään. Maailmanlaajuisesti. Kukaan ei jää siitä osattomaksi. Kiinakin on siinä mukana vaurastuttuaan.

Ja lopuksi, mikäli joku vihamielinen taho haluaa katkaista junaliikenteen tuolta osin, materiaalia on ainakin runsaasti järjestettävissä raiteille.

3 kommenttia artikkeliin “VOI KREIKKALAISET MINKÄ TEKIVÄT.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Rikkaat öljymaat teettävät työnsä muilla, köyhien maiden kansalaisilla. Me olemme tarmokkaasti pyrkimässä samaan suuntaan. Laiskuus on hyvä lahja kunhan osaa sitä oikein käyttää. Voi olla ettei oikeata käyttöohjetta ole olemassakaan. Laiskuus on aina laskuutta, lukuunottamatta patalaiskuutta.

  Hyvinvointi on laiskuuden paras ystävä. Vanha totuushan on, että sota särkee hyvinvoinnin ja samalla antaa laiskuudelle lähtöpassit. Tavotteenna on palata jälleen hyvinvointiin. Ja kun tavote on asetettu riittävän korkealle, saavutamme taas entisen olotilamme. Näin toimii ihmismielen kehittämä taloudellisen toimeliaisuuden ja lepäilyn ainainen kiertokulku.. Emme me siitä mihinkään päästä. Olemme siihen pysyvästi sidoksissa.

  Sota ja sota.

  Nyt käydään sanasotaa, estämään kansallismielisten nousu. Mutta palataampa ajassa hieman taaksepäin. Jos kansallismielisillä tarkoitetaan heitä, joiden toiminnalla kukin Euroopan maa kehittyi itsenäisiksi valtioksia. Meilläkin oltiin kansallismielisiä viime sodassa ja ennen kaikkea julistauessamme itsenäiseksi kansakaunnaksi Venäjä/Nuevostoliitosta. Silloinen hyve on nyt nimetty pilkkasanaksi. Voi olla, että tositarkoituksella.

  Nyt kun vouhotetaan vihapuheesta. On se määritelty tietynlaiseksi. Ihmisten väriin tai rotuun tai kansallisuuteen liittyväksi. Mutta kun vihataan toisten ryhmien ajattelua ja puhutaan siitä halveksivasti, ei se olekaan vihapuhetta. Voi tätä naamojen runsautta ja keskellä suvaitsevaa Eurooppaa ja vielä pääkommissaarin julistamana. Vihapuheesta vouhottaminen on jo itsessään vihapuhetta. Nykymenoa pitääkin katsoa vähän kauempaa nähdäkseen kokonaisuuden. Liian läheltä katsottuna näkee vihapuheesta vain sen ensimäisen kirjaimen eli V:n vai olisiko se kuitenkin K eli kansallismielinen vai peräti N eli nationalistinen.

  Muuten EU:nkin piti olla itsenäisten valtioiden liitto. Mutta tuo kansalismielisten vihaaminen taitaakin olla liittovaltioksi valmistelua. Siinähän se selitys löytyikin. Voi Jean-Claude Juncker, tutustu historiaan, äläkä vain politikoi.

  Entäs sitten Juncker kun liittovaltio on valmis. Onko euronationalasti eli eurokansallismielinen silloin vihasi kohteena. Logiikan säilyttämiseksi pitäisi olla.

  Kreikkalaiset tekivät vielä sen virheen, että kehittelivät demokratiaa. Mutta hehän tarkoittivat, että vain vapailla kanslaisilla eli vallassa olijoilla oli demokratiaa. Sitähän nationalistivihalla ajetaan. Meinipä mutkaiseksi.Niinhän siinä käy kun ei kannata mitään suuntausta, vaan yrittää pelkistää asioita.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Eikä ne kansallismieliset eli populistit ole ainoat joita vihapuheella yritetään ajaa alas. Kansalaisille on syötetty keskustan vihaaminen tai oikeammin halveksunta. Halveksunnalle ei ole mitään perusteita, mutta kun se on saatu lyödyksi läpi julkiseksi tavaksi, kukaan ei osaa ajatella miksi näin on tullut toimineeksi.

  Jotkut pelkäävät keskustapuoluetta ja ovat onnistuneet saamaan kansan halveksimaan keskustaa. Eli se on yksi politiikan keino kilpailevan puolueen voittamiseksi. Mutta miksi kansa on sen hyväksynyt ja ottanut käyttöön on jo toinen kysymys.

  Eli kysymys on, onko toistelu tyhmyyttä, ajattelemattomuutta jne. Eli toistelijan voisi olettaa olevan tyhmä. Koska tyhmähän ei osaa ajatella omaehtoisesti. Häneltä puuttuu edellytykset. Niinkin älykkääksi luultu ihminen kuin Matti Apunen sortui ja on useinkin sortunut moiseen. Voisiko tässä olla suomalainen vanha viisaus, että tyhmyys tiivistyy porukassa. Eli äly katoaa paikalta kun porukka kokoontuu.

  Käyttivätkö kreikkalaiset jo tätä menetelmää. Ainakin he pitivät orjiaan halpa-arvoisina. Voisi olettaakin sen olevan ihmisen ikiaikainen toimintatapa. Siis päätelmä on, ettemme ole vuosituhansien aikana millään tavalla onnistuneet kehittymään. Vaikka luulemme nyt olevamme erittäin sivistyneitä. Voi Juncker ja Apunen mihin sorruitte.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  MOLLAUS
  Voihan se ollakin Junckerin puolueen ohjelmassa mollata populisteja ja Apunen kannattaa tai on saanut tehtäväksi oman puolueensa puolestapuhumisen. Eli muiden mollaamisen.

  Kuningasjätkä näyttää viimeisessä kommentissaan väsyneen politikkojen valehteluun ja liimaa papukaijamerkin vaalilippuun. Eikös se juuri olekin papukaijan tehtävänä matkia kuulemaansa. Niitä kymmentä pistettä ei kannata laittaa mukaan. Niistä ne vaan innostuvat ja merkin antaminen meneekin täysin hukkaan.

  On todella vaarallista mollaamalla saavuttaa etuja tai asemaa. Voi käydäkkin niin, että mollattava vaan hyötyy tilanteesta ja pääseekin valtaan. Miten sitten, kun valtaa käyttäen jyräävät entiset haukkujansa. Eli ottavat teistä nykypäättäjistä oppia.

  URHEILUAREENAT
  Jari Kurri entinen ostojen ja myyntien kohde päätti näyttää varojaan. Osti Jokerit. On nyt orjuuttajan asemassa. Saa myydä ja ostaa. Eli tehdä ihmisillä bisnestä. Siis ihmisillä eikä heidän tekemillään tuotteilla, niinkuin talouselämässä on yleensä tapana. Jallis taisi ollakin oikea bisnesmies, jolla on vielä oma puolue. Milloinhan se tulee kaupan. Voisiko koko eduskunnan myydä hyvään hintaan Putunille. Kyllähän näitä mahdollisuuksia on kunhan vain on keksiliäisyttä.

  PÄÄSTÖOIKEUSPAJA
  Suomalaisten pitäisi ruveta päästöoikeuksia vuokraamaan. Pystytetään vain päästöoikeuspaja, jossa taotaan optio tai osakemuotoisia päästöoikeuksia ja valtio jakaa niitä vuosittain maksettavaa korvausta vastaan edelleen vuokrattavaksi. Tämä tulomuoto ainakin yhden jääkiekkojoukkueen pesee tuloissa.

  LISÄTTY TODELLISUUS
  Montakohan lisätyn todellisuuden joukkuetta Suomesta mahtuisi KHL:ään. Ja kuinka suuri prosentti oikeata todellisuutta joukkueessa vaaditaan olevan. Vai voisiko toimia myös toisinpäin eli olisi vähennetyn todellisuuden joukkue. Näin päästäänkin jo politiikan puolelle melko kivuttomasti. Mitä vähemmällä todellisuudella valtaan pääse sitä varmemmin siellä pyssy. Kun kukaan ei voi tosiasiohin perustuen kammeta vallasta pois.

  Tässähän sitä tuli viikonvaihteen kevennettyä todellisuutta.

css.php