MINNE VAALIT KULJETTAA

Populismia on kun vaalien alla populismista populaatiota pelotellaan. Ennen näkemätön propagandan levitys menneillään. On EU-vaalit. Venäjäyhteydet on vedetty mukaan. Veikkaan, että piankin viralliset Venajäyhteydet käynnistyvät. Kunhan vähän aikaa saadaan kulumaan ja EU-vaalit ovat ohi.

Krimin miehitys unohtuu tuossa tuokiossa. Venäjän öljy maistuu pienen kakistelun kera. Nyt on vain keksittävä hyvä syy aloittaa pakotteiden purku. Mieli jo tekee. Ja Putin sen tietää. Euroopan johtajat ja Putin on kuin veljet keskenään. Yhteiset opit. Käytännöt vähän poikkeavat.

Arveluttavalla propagandalla pyritään voimakkaasti ohjaamaan äänestäjiä. Demokratian puolestapuhuja asettaa itse demokratian suureen vaaraan ja kertoo paljon EU:n tavotteista. Keskusjohtoinen Eurooppa. Asiantuntijatkin on valjastettu tehtävään, ja lähteneet ilman kritiikkiä. Palkkiot ne heillekin maistuvat.

EU haluaa ohjata demokratiaa mieleisekseen, eikä näin usko äänestäjiinsä eli kansalaisiinsa. Onko se demokratiaa? Juuri demokratia on kehittänyt länsimaisen ajattelun. Siinähän kansa ohjaa äänestämällä mitä se haluaa toteutettavaksi ja siihen on tyytyminen. Vai olenko aivan väärillä jäljillä demokratian suhteen.

Nyt vaalit ovat kuin Hollywoodin spektaakkeli, eli iso show. Vertaus Euroviisuihin on juuri oikeaan osunut.

Kaiken syynä on tietenkin pelko, että populaatio äänestää väärin eli pupulaation omia ehdokkaita. Jos toteaisi lopuksi, molemmat vievät vikaan ja koko Eurooppaa. Sehän piti olla kansojen Eurooppa. Siis kansojen.

Vaalit ovat vain sisäänheittotuote. Eikä niillä ole mitään tekemistä kansojen tahdon kanssa. Eikä ne voi tälläisessa yhteisössä ollakkaan. Kansat noudattavat vanhaa ohjetta: Kaiken saa otta, mikä rynkyttämällä irti lähtee.

Kommentointi on suljettu.

css.php