HURMIO, EI USKONNOSSAKAAN HYVÄKSI

EUROOPPA-PÄIVÄ.

Miksei suoraan EU-päivä. Sitähän sillä kuitenkin tarkoitetaan. Annetaan ymmärtää niinkuin olisi kysymyksessä laajempi kokonaisuus, Eurooppa, jolla on parempi maine kuin EU:lla. Jotakin on vialla kun pitää hurmio nostattaa. Hurmiolla halutaan hämätä. Estää ihmisiä huomaamasta todellisuutta. Yleensä hurmion nostattaminen on katastrooffia edeltävä yritys. EU-intoilijoilla ei ole omaa ajattelua.

Mikä vakava ongelma on EU:ssa tulossa. Onko se valmistelua Italian velkojen maksamiseksi, vastapainoksi Kiinan silkkitielle. Eli EU yrittää estää yhteisellä valuutalla tai paremminkin yhteisellä taloudella Kiinaa sitomasta liikaa ylivelkaantunutta Italiaa. Vai onko Italia jo romahtamassa vakausrahastojen syliin, eli käytännösä yhteisvaluutan syliin.

Oman valuutan omaavat kuten Ruotsi eivät suruun osallistu. Vaurastuvat kun me köyhdymme.

EU-kansaa hämätään. Kaikki ne edut joita EU:n kautta saavutetuiksi mainostetaan, ovat saavutettavissa sopimuksilla, jolloin ei tarvitseisi olla alamainen ja ottaa vastaa kaikkea moskaa mitä sidonnaisuudesta seuraa. Vapaa liikkuvuushan oli kauan ennen EU:ta voimassa Pohjoismaissa. Eikä siihen tarvinnut asettua esimerkiksi Ruotsin alamaiseksi. Se vain sovittiin , että näin on. Luotettavien kanssa voi sopia ja se pitää. Toisin kuin EU:ssa nykyään.

Pitää muistaa, että Meppien puhe on pelkkää oman edun tavoittelua, työpaikkansa puolesta. Heidän etunsa on myydä EU:ta.

Tämä todellisuuden esittäminen näyttää turhauttavalle. kun mikään älyn alainen asia ei ota mennäkseen perille. Kaikki nämä EU:n tyyppiset järjestelmät ovat kaatuneet ennen pitkää ja ovat vieneet merkittävän määrän vuosia kansojen toipumiseen romahduksesta. Tähän todellisuuden ennustamiseen ei tarvitse mitään puoluetta tueksi. Pelkkä asioiden ja historian tapahtumien tunteminen riittää. Tai anteeksi historian ymmärtäminen riittää. En mikään historian tuntija olekaan.

TIMO HEINONEN

Hänen kirjoituksensa HäSa:ssa tänään oli katumusharjoitusta. Kokoomus oli varma hallituspaikasta ja määräävästä asemasta siinä, ohi Rinteen. Edellisessä hallituksessa he piiloutuivat ikävien asioiden kohdalla Sipilän selän taakse. Ongelmien kohdatessa hallitus oli Sipilän muissa tapauksissa Orpon.

Pohjois-Savossa Kiuruvedellä oli ollut seurailmoitus puhelinpylväässä, jossa tilausuutta mainostettiin. Puhujaksi oli nimetty Simojoki, kuuluisan pappisuvun jäsen. Joku savolainen oli kirjoittanut mielestään aiheellisen lisäyksen, että: ”Sateen sattuessa puhuu Porkola.” Siitä syntyi Ylä-Savoon uusi iskulause. Käytännössä vastaava systeemi toimi edellisessä hallituksessa. Hienostopuolue ei pitänyt sateesta.

Olisi kokoomuksella ja sen edustajilla ollut mahdoton hinku Audin tai Mersun takapenkille. Jos he olisivat päässeet hallitusneuvotteluihin olisi Heinosen kirjoitus ollut valtiomiesmäinen, sieltä takapenkiltä nähtynä. Nyt ei ollut.

2 kommenttia artikkeliin “HURMIO, EI USKONNOSSAKAAN HYVÄKSI”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  LIIALLINEN SUOSIO.
  EU on nyt niin hyväksytty ettei kukaan uskalla haastatteluissa muuta sanoa kuin olevansa samaa mieltä. Toistellaan vapaata liikkuvuutta, vaikka se on koettu toisin paikoin ongelmaksi. Ihmiset kerääntyvät mielestään hyvässä maineessa oleville parhaille paikoille Euroopassa. Muun muassa englannin kieli vetää ihmisiä Lontooseen ja muuallekin Englantiin. Siitä on tullut Englannille ongelma, josta osittain brexit johtuu.

  Väkisin syntyy erimielisyyttä alkuperäisen väestön ja muuttajien välillä. Varsinkin kun ne tulevat erilaisen elintason maista. Halpatyövoimaa. Nyt liikutaan menestyksen perässä, eikä haluta kehittää omaa kotimaata tai omaa kotiseutua. Elämä on kestävyyslaji, mutta omahyväisyys on syönyt kestävyyden eväät.

  TIETYNLAINEN HURMOS ON
  Trumpin haukkuminen, ilman haukkujan omakohtaista ajattelua.

  Maailmankauppa on nollasummapeliä, vastoin kuin joku talousasiantuntija vakuutteli. Jos se ei olisi nollasummapeliä pitäisi osan valtioista jatkuvasti velkaantua. Ainakin yksityisten henkilöiden osalta sitä pidetään vaarallisena velkaantuvan taloudelle. Siitä Suomen Pankkikin nyt varoitteli.

  Eikä valtiokaan ole toisenlaisessa asemassa. Liika velkaantuminen tulee tiensä päähän. Kuten Kreikka ja saman on tavoittamassa nyt Italia. Eikä Suomikaan ole kehityksen ulkopuolella.

  Kiinan ja USA:n kauppa on valtavasti epätasapainossa. Se vaatii muutosta. Muutoksella alkaa olla kiirekin. Trumppi on Trumppi, mutta jos se tekee oikeita, vaikkakin kipeitä muutoksia, niille pitää antaa tunnustus. On tyhmyyttä haukkua häntä haukkumisen ilosta ja muiden mielipiteitä mukaillen. Kukin asia ja toimi kerrallaan on arvioitava.

  Vapaakaupan jatkumisen puolesta puhutaan, vaikka se on maapallon kestävyyden kannalta täysin järetöntä. Kasvua halutaa kun se on tämän hetken poliittinen etu. Kasvu kuitenkin tuhoaa meidät. Ekonomistit vastaavat vain neljännesvuoden ennusteistaan. Siitä mittakaavasta katsottuna kasvu on hyväksi taloutellemme.

  Suosittelen kullekin omakohtaista asioiden pähkäilyä, toisten ajatusten toistelun tilalle. Koivisto sanoisi, että fundeeraa asiat läpi ennen äänestämistä. Joo joita on ihan liikaa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  OPPOSITIOSSA OPETTELUN VAIKEUS

  Melkein harmittaa Halla-ahon sortuminen politikointiin, hakemaan yhteistä oppositiolinjaa kokoomuksen kanssa. Vai asettaako hän Orpon hankalaan välikäteen vanhoista puheista, joiden mukaan nämä puolueet ei sovi samaan hallitukseen. Sopiiko samaan oppositioon.

  Kokoomuksen ja Orpon on vaikea sopeutua rannallaolijaksi. He olivat varmoja paikastaan hallituksessa ja Orpo olisi jatkanut rahaministerinä. Tämän päivän lehtikuvassa, lapsi Orpon sylissä, ei näyttänyt luonnolliselle, edes lapsen pitelyn osalta. Tiedä mitä siellä housuissa onkaan. Kuva kertoo vain sen, kuinka suuri hätä puolueella on.

  TALOUDENPIDON IKÄVÄ TAAKKA

  Jos hallitus, nyt yritettävälle pohjalle syntyy, keskustalla on vastuu Suomen taloudesta. Kokoomus on siinä oikeassa, että talous on pysyttävä kuosissa, mutta edellisessä sotesuunnitelmassa ollut kokoomuksen valinnanvapaus oli aivan muuta. Politiikka on aina politiikka. Eikä puheiden taustat kestä julkisuutta.

  ASENNEKASVATUSTA

  Yksikään puolue tai politikko ei ole esittänyt kansalaisten asennemuokkausta. Voisiko ajatella, että laitetaan Suomi kuntoon olemalla epäitsekkäitä. Nythän puolueet vain esittävät jakamista. Tämä yhteisen valuutan antama epävarmuus saattaa olla esteenä. Kansa ei luota mihin Eurot lopulta päätyvät, kun ollaan samalla puurokattilalla ylivelkaantuneiden kanssa. Siinä ohessa on pelastettava muutamat maailmalaajuiset pankit. Eikä meille rahojen lopullisestä määränpäästä kerrota. Ovat pankkien liikesalaisuuksia, ja maksajan ei kuulukaan niistä tietää. EU on tiedottamisen kehitysmaa. Eikä meillä kansalaisilla ole aikaa kahden hallinnon seuraamiseen, oman maan ja EU:n

  Nyt tuli enemmän kerrottua nykyasenteesta kuin tulevasta ja terveestä.

  Kansaa on nyt muutaman vuosikymmenen aikana optettu vaatimaan kaikki mitä heille yhteisistä varoista kuuluu. On jopa häpeä jos ei vaadi.

css.php