HULLUT PÄIVÄT KAHJOILLE

Joku pätkäisi pienen mustan muovinpalan verkkoon ja siitä alkoivat hullut päivät. Hameen Sanomatkin vaihtoi nimeään. Maan vanhimpia julkaisuja. Kaikkiaan 10 sivua lehden 24:stä on HPK:ta.

Jos Kärpät olisivat voittaneet olisiko jutut olleet toisenlaiset. Oliko lehti varautunut molempiin vaihtoehtoihin, erihenkisin jutuin.

Tietyllä tavalla tämä jälkipuinti kertoo valtavasti meistä itse kustakin ja joukkoitumisesta. Yksilöllisyyden menetyksestä. Mitä hullumpi juttu sitä suurempi mökä.

Ymmärtäisin jos jotain merkittävää olis tapahtunut tai saavutettu esimerkiksi talouden saralla.

Onko kukaan laskenut paljonko olisi hämäläisiä työllistetty oikeisiin ja ehkä pysyviinkin hommiin nyt uhratuilla euroilla ja toteutuneella innolla.

Humpuuki on mistä innostutaan ja siitähän myös parhaiten maksetaan. Oikeasta työstä ei kannata maksaa kunnon palkkaa, kun oikean työn tuottavuus on niin heikkoa.

Ja tähän lopuksi OLVIN mainos: ”Älä ota tätä niin vakavasti.” Vaihtoehdoksi kirjoitin.

2 kommenttia artikkeliin “HULLUT PÄIVÄT KAHJOILLE”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  SE VÄKI mikä tämänpäiväisen HäSa sivulle oli kuvattu ei olisi mahtunut kirkkoon, jonka edessä kansa parveili. Tämä väki kumarsikin kirkosta poispäin. En yhtään ihmettele, että kansanjoukot hurmaantuvat hulluihinkin tekoihin, kun sopivasta narusta nykäistään. Kun hurmos saadaan syntymään, katoaa ajattelu. Vain yksi joukosta ajattelee ja johtaa. Ja käyttää tilaisuutta hyväkseen.

  Estän ,että jokainen kuvassa ja paikalla ollut panee lehtikuvan raameihin ja katsoo 10 v kuluttua mitaten samalla senhetkisen tunnetason. Onko pysynyt muuttumattomana.

  Pitääköhän joukkuetta yllä raha ja yleisön hurraaminen. Tuli mieleen hurrasikohan roomalaiset gladiaattoreille.

  GAZA
  Miten väki voi hurmaantua toivottomiin tekoihin eli ampumaan rakettaja naapuriinsa, tietäen ettei siitä hyvä seuraa. Tämmöisen länsimasen on vaike ymmärtää ajatusta. No tapahtuuhan sitä hurmiota lähempänäkin.

  Gazassa saattaa sota ollakin selviytymiskeino. Siinä säretään ja sitten rakennetaan uudestaa. työtä riittää ja myötätuntoisilta saapuu avustuksia. Taitaa gazalaisten elinkeino perustuakin tuolle ajatukselle. Kunhan en nyt pilannut tällä paljastuksella hyvää ansaintaa.

  Vaihtoehdoksi tarjoaisin ystävyyttä kehittyneen Israelin valtion ja kansan kanssa. Sieltä voisi löytyä molempia puolia hyödyttävää työtä. Vaatii vain rehellistä työtä luottamuksen synnyttämiseksi. Se on pitkä tie, mutta ainut kestävä ratkaisu.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Urheilija on nykyisin läketieteellinen saavutus ja rodunjalostuksellinen tuotos. Nyt haetaan kullekin urheilulajille sopivia ominaisuuksia Vanhoja alkukansojen tutkimuksia ja näytteillepanoja kritisoidaan ja jopa hävetään. Mutta mitä urheilukilpailut ovatkaan nykyisin. Yksilöiden ja etenkin kansojen välistä kilpailua ja paremmuuden näyttämistä. Onnistuneiden esillepanoa, kuten nyt HPK:n kanssa on käynyt. Uhrataan valtiollisia ja paikkakuntakohtaisia satsauksia. Mittaillaan hapenottokykyä, ennen mitattiin kallon muotoa. Koripallossa pituutta. Ennen mitattiin pituuden kehittyneisyyttä. Uimarilla on eduksi kunnon evät ja leveät räpylät ja muukin vartalon muoto kalamainen.

  Meno tarvitsee hurraavan yleisön ja kustannusten jakajan. Haetaan esikuvia joilla myös lajeja puolustetaan.

  Eihän kaikien tarvitsekaan kurkistaa tapahtumien taakse eikä se millekään lajille olisi hyväksi. Kannatus menisi.

css.php