ONKO TARPEELLISTA VAI TARKOTUKSELLISTA

RAJANVETO, milloin on yrittäjä ja milloin on työntekijä. Osa-aikainen yrittäjä, kevytyrittäjä. Itsensä työllistäjälle saattaa kotitalousvähennykseen törmääminen olla kynnyskysymys. Pitäisi olla arvonlisäverovelvollinen ollakseen hyödyllinen työn tilaajalle. Yhteiskunnan monismutkaisuus ei saisi olla esteenä itsensä elättämiselle. Maailmassa on paljon pieniä hommia, tekemättömiä. Jos ne kaikki kerättäisiin työhalukkaille helposti ymmärrettäväksi vähälle byrokratialla toteuttettavaksi. Olisiko työllisyysaste jo nyt 75 %

YHTEISKUNNAN KIRJANPITO

Onkohan kaikki luottamushenkilöt perillä yhteiskunnan laitosten kirjapidon hienouksista tehdessään päätöksiä. Vai onko heidän luotettava muiden sanaan. Systeemi saattaa antaa mahdollisuuksia ns. venkulointiin ja vähemmän tietävien rahastamiseen. Olisiko kirjanpito rakennettava meno- tulo pohjalle. Kukin osallistuja maksaisi osuutensa perustamisesta ja sitten osuutensa käytöstä tai muusta jakoperusteesta. Sisäiset siirtelyt ja alaskirjaukset arvioiden mukaan saattavat aiheuttaa sekaannusta. Kun niiden pohjalta liikkuu myös raha, saattaa äkkinäinen jo huimaantua lompakkoineen.

Kommentointi on suljettu.

css.php