MIKÄ ENNEN OLI VOIMAVARA ON NYT HEIKKOUS.

Olemme kapitalismilla tuhoamassa itsemme. Ennen kapitalismi oli voimavara muihin systeemeihin verrattuna. Nyt se onkin heikkous. Tai paremminkin me itse teemme sen heikoksi.

Olemme jäämässä silkkitien alle tai sen jyräämäksi. Kiina on keksinyt vanhan idean väyläksi lännnen alistamiseksi. Tarjoamalla meille uutta pääomaa ja uutta toimintaa. He käyttävät laiskistumistamme hyväksi.

Mehän itse veimme osaamisemme Kiinaan saadaksemme hyötyä heidän halvasta työstään. Toisin kävi. He käyttävät meidän hyvinvoinnin aiheuttamaa hyvää oloamme tunkeutumisaukkona taloutemme ytimeen. He ostavat tavaraliikenteen solmukohdat. Satamat jne.

Oma keskupankkimme on ollut tapahtumissa mukana. Auttamassa välillisesti Kiinaa. EKP on syytänyt rahaa, ainoana käytettävissä olevana keinona, markkinoille. Valtiot ovat voineet velkaantua ja näin tukea kansalaisten ostokykyä. Samalla myös kansalaiset ovat eläneet yli varojensa velkaantumalla ihan omatoimisesti lisää. Pystymme ostamaan Kiinan tuotteita. Juuri meidän rahoilla Kiinan silkkitiehanke tulee varmistamaan heidän tuotteidensa ylivallan jatkuvuuden.

EU vei meiltä keskinäisen kilpailun ja samalla tuuditti meidät yhteiseen hyvinvointiin. Ja kapitalismi siirsi parempien tuottojen toivossa käytännön työt Kiinaan. Näin rakensimme yhtenä EU:na sen tilanteen missä nyt olemme. Näitä asioita ja yhteyksiä ei nähdä ja jos nähdään, ei myönnetä. Myönteistä kuvaa EU:sta on pidettävä yllä keinolla millä hyvänsä. EU:ssa asuu mkok Euroopan valta ja siitä ei haluta luopua. Sitä vain halutaan keskittää.

Vain lainsäädännöllä voimme torjua tilannetta, mutta länsimainen markkinatalous ja sen periaatteet eivät sitä salli. On odotettava ne vuosikymmnnet, että Kiinassa tapahtuu sama kuin Euroopassa. Hyvinvointi syö työtehon.

Hyvinvoinnin kielteisistä vaikutuksista on historiallisakin todisteita. Samoin pitkä rauhan aika vie henkisen ryhdin kansoista. Sekin vielä.

2 kommenttia artikkeliin “MIKÄ ENNEN OLI VOIMAVARA ON NYT HEIKKOUS.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  OTAPPA SIITÄ SELVÄÄ.

  Kemin sellutehdas ei tunnu sopivan Vihreille. Kun ne hiilinielut tukkeutuvat, vielä suomalaisen metsäyhtiön toimesta. Tarkoittaako Haavisto raivata tilaa Kiinalaisten vastaaville hankkeille Pohjois Suomeen. Näinkin Haaviston viestin voisi lukea.

  Meillä hölmöyden valtakausi on jatkunut pitkään. Meidän raaka-aineemme ovat hinnoittamattomina muiden, siis kansainvälisten sijoittajien käytössä. Kaivokset ja sellut. Vielä terveydenhoitokin olisi pitänyt ja ehkä vieläkin pitää, saada heidän rahastettavakseen. Sähkön jakelu, jonka kaikki tiedämme ja josta monet maksavat, on muunmaalaisten käsissä. Hetken makeudessa kaikki on kaupan. Lämmittää saman hetken kuin juuri kastellut housut.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Sellutehdashankkeet näyttävät herättävän poliittisia intohimoja. Kohtapuolen alkaa Perussuomalaisten Halla-ahon maltillisuus näyttä erittäin järkevälle vaihtoehdolle. Kyllä meidän pitää tulla toimeen omia raaka-aineitamme hyväksikäyttäen. Kun niistä saadaan myös öljyä korvaavaa pakkaus ja tekstiili ym. raaka-ainetta.

  Saa nähdä mikä kolmesta tehdashankkeesta sanoo ensimmäisenä, että hep. Kemijärvi on pitkällä, kait vielä lupavaiheessa sekin. Paltamoon suunnitellaan. Ja Kemissä vaihdettasiin uuteen ja isompaan. Kaikkien puun hankita-alueet menevät limiin ja ristiin. Lisäksi Kemillä on Ruotsin raja vastassa lännessä. Myykö Ruotsi puuta Suomeen on arvailujen varassa. Eli Kemin tehdas tarvitseisi pohjoisesta ja idästä, että koillisesta. Eli Kainuusta puuta.

  Kemillä on osaamista ennestään ja muutakin teollisuutta. Sehän on työläiskaupunki. ”Kommunistien” keskus. Kemin kommunistit olivat kuuluisia yleislakon aikana, oliko se 1956.

  Kemjärvelläkin on ollut osaamista, mikäli on vielä paikkakunnalla. Paltamossa tällainen ”kulttuuri” puuttuu. Kemijärvi ja Paltamo tarvitseisivat kipeästi työkohteita ja kemijärveläiset puun hintaa nostavaa kysyntää. Mikäli kaikki kolme toteutuisivat, syntyisi puun myyjän markkinat näille alueille. Pohjoisen tiukalle puulle tarvitsisi muutakin käyttöä kuin sellukattilan pehmentävää vaikutusta.

  Kemijärvi ja Paltamo ovat kiinalaisomisteisia hankkeita. Kemi on suomalaisen firman hanke, Metsä Group pitäisi olla periaatteessa Suomalaisten metänomistajien omistuksessa. Siis periaatteessa.

  Kaikki kolme hanketta eivät sovi toteutettavaksi. Ainakin yksi putoaa pois, ehkä kaksikin, nykyisen ilmastokriisin vallitessa.

css.php